Защо по-голямата ви сестра е един от най-важните хора в живота ви

  • Сподели:
Защо по-голямата ви сестра е един от най-важните хора в живота ви

Според психолозите наличието на сестра подобрява психическата ви стабилност и цялостното ви развитие. Децата, които растат със сестри около себе си, са по-щастливи и стават по-добре приспособени възрастни.

High View Art вярва, че да имаш по-голяма сестра е истинска благословия, която ти помага по много начини и във всяка част от живота.

1. Тя намалява шанса да се разведете в бъдеще.

Проучване на Държавния университет в Охайо открива доказателства, че децата с братя и сестри имат по-малък шанс да се разведат в бъдеще. Един от аспектите на това изненадващо откритие е, че наличието на сестра ви прави по-зрял и по-малко егоцентричен възрастен. Преживяванията ви в ранното детство оказват огромно влияние върху развитието ви като възрастен. Децата с братя и сестри трябва много рано да се научат как да споделят и да се справят с конфликти, така че това възпитание е от голямо значение при отношенията с партньора. Да имате за приятел голяма сестра, когато пораснете, оказва огромно влияние върху всяка област от живота ви.

2. Тя е причината родителите ви да са по-снизходителни към вас.

Ако си мислите, че израстването е било трудно за вас, вярвате или не, за сестра ви е било в пъти по-трудно. Проучване е установило, че родителите са много по-строги и сурови към първородните си деца в сравнение с останалите братя и сестри. Родителите на първо дете са всеотдайни по отношение на правилата и твърде многото очаквания, но те намаляват, когато се роди още едно дете, и постепенно стават по-снизходителни. Така че, ако имате по-голяма сестра, това е още една причина, поради която трябва да сте ѝ благодарни.

3. Тя ви окуражава и ви помага да постигнете целите си.

Тя може да ви научи на много неща, които все още не сте изпитали. Винаги ще имате съюзник и някой, към когото да гледате с добро око. Тя ви вдъхновява да бъдете по-добри и да се стремите към целите си. Израстването със сестра ви прави по-амбициозни и независими. Нормален процес е по-малките да подражават на по-големите си братя и сестри като част от тяхното социално и познавателно развитие. Дори и да не си давате сметка, по-голямата ви сестра има основополагащо значение за формирането на личността ви.

4. Тя подобрява психическото ви здраве, бъдейки е до вас.

Според науката израстването със сестра намалява негативните чувства при младите тийнейджъри. По-малко вероятно е да се чувствате самотни, виновни и необичани. Привързаността на братята и сестрите е супер важна за емоционалното развитие и може да помогне за ограничаване на депресията. Установено е също, че наличието на сестра ви прави по-благ и съпричастен човек.

5. Тя ви помага да откриете значението на безусловната любов.

Тя е човек, който винаги ви подкрепя. Дори когато остареете, тази връзка ще продължи да бъде от изключителна важност за цялостното ви благополучие и за по-дълготрайните отношения, които ще имате през живота си. Винаги имате подкрепа от нея и някой, с когото да поговорите. Това ви кара да се чувствате обичани и ценени, а също така ви учи как по-добре да разбирате чувствата си. Винаги ще ви е по-комфортно да споделите нещо с нея, отколкото с родителите си, а тя със сигурност ще бъде по-добър слушател.

Винаги ще имате най-добър приятел, който ви познава толкова отблизо, че знае какво си мислите само като ви погледне. Това е най-ценният подарък и нещо, което трябва да цените всеки ден. Ако имате по-голяма сестра, която ви обича - значи сте късметлии.