Марго Роби: ''За мен ще е чест да бъда като майка ми''

  • Сподели:
Марго Роби: ''За мен ще е чест да бъда като майка ми''

Мислейки си за живота на знаменитостите, хората смятат, че той е перфектен. Те са с красиви лица, мечтани тела, луксозни домове и пълни банкови сметки. Това, което обикновените хора не забелязват и остава скрито за тях, е упоритият труд и в много случаи тежкото минало, преди славата да почука на вратата им. 

High View Art обича вдъхновяващите истории, като тази на Марго Роби, която успява да се превърне в една от най-значимите актриси в Холивуд въпреки обстоятелствата, които я заобикалят.

Марго Елис Роби е родена в Далби, Куинсланд, Австралия, на 2 юли 1990 г. Тогава тя не би могла да си представи, че ще се превърне в един от най-влиятелните хора във филмовата индустрия. Само на 31 години тя е номинирана два пъти за наградите "Оскар", нетното ѝ състояние възлиза на 15 милиона долара, а талантът ѝ я кара да работи с големите звезди от света на Холивуд.
Пътят дотам обаче не е бил лесен. В едно интервю Марго казва: "Ако искам нещо, трябва да се потрудя за него", и го прави. Когато е само на 5 години, майка ѝ и баща ѝ решават да се разделят и съдбата ѝ взема драстичен обрат.

Тя е третото от четирите деца, на физиотерапевта Сари Кеслър и фермера Дъг Роби. След като Дъг ги напуска, Сари трябва да се грижи за децата си, така че финансовото им положение да остане стабилно. Марго, която винаги е била дейна, не можела да седи на едно място, затова работила на три места едновременно като сервитьорка, служител в Subway, който приготвя сандвичи и чистачка на домове.

В друго интервю Марго си спомня как е получила участие в австралийския телевизионен сериал "Съседи", след като е изпратила писмо до продукцията на сериала. Но това не е единственото, което я е белязало. Когато си роден, за да постигнеш велики неща в живота, няма как нещо да те спре. Доказателство за това е историята на Марго: след като се появява в няколко австралийски продукции, тя решава да пробие на нова почва в Холивуд - задача, която всички знаем, че не е лесна, особено ако си млад чужденец, който няма нищо друго освен сертификат за цирково обучение, идващ от колежа "Съмърсет".

Въпреки че всички шансове са срещу нея, на 20 години тя се премества в Съединените щати. Няколко месеца след като пристига в страната, тя се снима в "Пан Ам".

"Всички ми казваха, че съм луда и че никога няма да успея. Е, явно не са били прави.''

"Винаги се чудих какво има в тези малки сини кутийки от Tiffany & Co, в които хората получават подаръци. Питах се дали някой някога и на мен ще ми подари такава. Влязох в един такъв магазин в Ню Йорк, намиращ се на Пето авеню и с първата ми изработена заплата си купих един талисман, от тези, които се поставят на гривна. Той беше най-евтиното нещо в магазина, но пък беше в малка синя кутийка."

Големият ѝ пробив обаче идва, след като попада на кастинга за ролята на Наоми Лапалия в номинирания за ''Оскар'' за най-добър филм "Вълкът от Уолстрийт" на режисьора Мартин Скорсезе. Тази героиня ѝ печели признание в цялата индустрия и я изстрелва към международната слава. Благодарение на хонорара си от филма, Марго изплаща ипотеката на къщата на майка си.

Тъй като бащина фигура отсъства от живота ѝ, в неин модел за подражание и авторитет се превръща майка ѝ: "Майка ми ни отгледа всичките. Тя работеше здравата, за да ни осигури добър стандарт на живот. Понякога си мислих, че ни лъже, защото не разбирах как успяваше да има толкова много енергия и сила в себе си. Все още се чудя как ни изтърпяваше. Бяхме четири непоносими деца, постоянно се карахме".

Марго заявява: "Майка ми е най-милият човек на Земята и ако се превърна в нея, за мен ще бъде чест".

През 2014 г. тя се запознава с филмовия продуцент Том Акърли, за когото се омъжва на интимна церемония в Байрън Бей, Нов Южен Уелс през декември 2016 г. Според традицията бащата на булката трябва да заведе до олтара дъщеря си в деня на сватбата ѝ. Тази чест обаче се дава на майката на Марго. От друга страна, баща ѝ, който се оказва магнат на захарната тръстика, дори не е поканен на събитието. Актрисата споделя, че двамата почти не поддържат взаимоотношения и не се оприличава с него.

Макар Дъг Роби да не бил точно конвенционалната бащина фигура, се съобщава, че плащал разходите за частни училища на децата си. Двете му дъщери, Марго и Аня, са заявили, че "не искат да го познават", докато синовете му Камерън и Лахлан са малко по-благосклонни към баща си.

Мечтите се сбъдват, това е факт, но за целта са необходими дисциплина, смелост и отдаденост, а Марго има достатъчно от тях. Тя е доказала, че притежава хамелеонски умения и може да се превъплъти в наистина различни роли. Спомнете си филми като "Фокус", "Отряд самоубийци", "Легендата за Тарзан", "Аз, Тоня", "Мери Кралицата на Шотландия", "Имало едно време в Холивуд" и последния ѝ успех като Нели ЛаРой във ''Вавилон''. През 2023 г. ще я видите в ролята на Барби в едноименния игрален филм, но Марго не е ничия кукла.