Жан-Клод & Гладис Португес: разводът е само дума, а любовта е чувство завинаги

  • Сподели:
Жан-Клод & Гладис Португес: разводът е само дума, а любовта е чувство завинаги

Жан-Клод Ван Дам и съпругата му са женени от 23 години и доказват, че любовта може да се възроди дори след развод.

Както всяка друга двойка, Жан-Клод Ван Дам и съпругата му Гладис Португес са имали своите възходи и падения. И макар да са се опитвали да живеят отделно, когато са се сблъсквали с трудни моменти и изпитания, те са осъзнали, че любовта им е по-силна от всяко препятствие, което се е изпречвало на пътя им.

Актьорът, майстор на бойните изкуства и режисьор Жан-Клод Ван Дам и културистката, фитнес модел и актриса Гладис влизат във връзка през 1987 г. И двамата не изчакват нито миг, за да създадат семейството си. Същата година двойката посреща сина си Кристофър, а през 1990 г. семейството се допълва с още един член - дъщеря им Бианка. Въпреки това две години след раждането на дъщеря им Дам и Португес се сблъскват с труден момент и решават да сложат край на брака си. 

След развода звездата от "Ченге във времето" отново се гмурка в езерото за запознанства. 

През 1994 г. Дам се жени за бившата актриса и модел Дарси Лапиер. Той има трето дете от Лапиер - син, когото кръщават Никълъс. Но бракът им, за съжаление, не продължава дълго и след три години те се развеждат. Дам и бившата му съпруга Гладис отново започват да прекарват време заедно, осъзнавайки колко силна е била любовта им един към друг. Те решават да подновят взаимоотношенията си и да си дадат още един шанс - така през 1999 г. се женят отново.

След като щастливо прекарват 15 години заедно, в брака им отново започват да се прокрадват проблеми, които някои твърдят, че са свързани със залитане на Ван Дам по други жени.
 
През 2015 г. Гладис подава молба за развод за втори път, като посочва, че причината за раздялата са непреодолимите им различия. Около два месеца след подаването на документите за развод двойката реши отново да се помири за втори път, защото осъзнали колко много се обичат и че разводът би бил твърде тежък както за тях, така и за децата им. 

"Двойките трябва да решават проблемите си заедно, независимо от всичко, те трябва да се развиват. Развеждал съм се и преди, а това не е приятно нито за децата, нито за родителите. Ако хората можеха да се държат заедно, както в старите времена, ценността щеше да се върне", разкрива Жан-Клод, след като избират да дадат трети опит на брака си.

А когато го попитаха дали са решили да останат заедно само заради децата си, той категорично не се съгласи.

"Не оставаме заедно заради децата си, а заради нас. Разводът е прост - разводът е само дума. А любовта е чувство. Трудно е да се смесят и двете. Ние се обичаме един друг."

В многобройните си интервюта Ван Дам нарича Гладис единствената жена, която наистина е обичал. В социалните мрежи актьорът посвещава на съпругата си публикации с признания в любов и думи на възхищение.