6 съвета за успех от Хю Хефнър

  • Сподели:
6 съвета за успех от Хю Хефнър

Ако беше жив днес, основателят на „Плейбой“ Хю Хефнър със сигурност щеше да празнува своя 95-и рожден ден с пищно парти в имението си в Лос Анджелис, заобиколен от пищни красавици, шампанско и музика.

Хю Хефнър е изживял своя живот пъстро и пълноценно, построил е една от най-успешните медийни империи в света и определено е оставил материално и нематериално наследство на своите близки и почитатели.

 

High View Art ви представя 6 от неговите съвети за успех:

 

1 .Прави това, което обичаш

"Животът е твърде кратък, за да живееш нечия друга мечта" – казва Хю Хефнър и следва стриктно своето твърдение. Повечето от хората може би си мислят, че мечтата на Хефнър е свързана с момичета, изглеждащи като секс кукли, разсъблечени и усмихнати. Всъщност като дете, Хю е прекарвал времето си в писане и рисуване. На 9-години вече е списвал квартален вестник. Години по-късно талантът му е забелязан от Esquire – едно от списанията, които наистина обичаше. През годините работи в различни сфери, включително като продавач в магазин. Но той никога не е спирал да мечтае. Затова и самият Хефнър съветва, че най-важното е да попитате себе си с какво точно искате да се занимавате, какво искате да постигнете и да бъдете фокусирани върху това, докато не го постигнете.

 

2. Знайте правилата, за да можете да ги нарушавате

В Esquire Хефнър е научил всичко важно – как се публикува и разпространява списание. Но също така и е осъзнал, че с времето всичко се променя. Хефнър е смятал, че едно мъжко списание може да бъде направено стилно и интелигентно като Esquire, но доста по-дръзко. Да се показват голи снимки, естетически направени, пред широката публика. "За първи път в живота си се чувствах свободен. Беше като мисия – да публикуваме списание, което да преминава всички забрани, които ме бяха оградили“, споделя издателят. А какви са тези забрани и ограничения – общественото мнение и заобикалящия го свят на издателите. Ако наистина искате да се откроите в офиса или когато кандидатствате за работа, отделете си достатъчно време, за да разберете очакванията, които имат другите към вас, след което потърсете творчески начини да ги провокирате и заинтересувате.

 

3. Не се страхувайте да поемате рискове

Ако има един урок, който да се вземе от живота на Хефнър, то това е имено – „Не се страхувайте да поемате рискове“. В крайна защо Хефнър напуска сигурната си работата в Esquire? За да работи върху „Плейбой“, което само по себе си риск. Още по-голям риск е да снимаш Мерилин Монро гола и да я пуснеш на първата си корица. Съществуването на тази снимка е добре известно, но списанията никога не са я публикували, от страх да не бъдат съдени. Но Хефнър поема риска, защото му е трябвало ударно начало, за да бъде забелязан. И рискът си заслужава – не само, че не го съдят, но и продава всичките 54 175 копия на първото издание. Какъв е изводът – да напуснете работата си, с която сте свикнали, но ви кара да се чувствате нещастни е риск, който обаче си заслужава да поемете, защото винаги може да се появи нещо по-добро, което да си струва. Но трябва да рискувате.

 

4. Не се страхувайте да помолите за помощ

Голата снимка на Мерилин Монро може да е продали целия първи тираж на „Плейбой“, но той е нямало да бъде отпечатан, ако неговата майка не му е помогнала финансово със заем – 1000 долара. Хефнър е вярвал в успеха на списанието и помолил майка си да плати за отпечатването.  Така че не забравяйте да искате помощ или препоръка от близък човек, когато ви е нужно.

 

5. Не губете надеждата в това, в което вярвате

Когато американската пощенска служба отказва да разпространи Playboy и да го достави на абониралите се за него, Хефнър отива в съда и печели делото. Той също оспорва "содомските закони на Америка", пишейки: "Ако стремежът към щастие има някакво значение, както е писано в Конституцията, правителството да се натрапва в спалнята, в личното сексуално поведение, е противоконституционно, както всичко, което може да бъде“. На по-късен етап Хю става поддръжник на еднополовите бракове и правата на транссексуалното общество. Документалният филм от 2010 г. – Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel, също твърди, че Хефнър е изиграл роля в движението за граждански права. Това не означава да вкарвате политика в работата. Всъщност това е едно от нещата, които не трябва да споделяте в офиса. Но означава, че е важно да си намерите работа, която да съответства на личните ви убеждения. Не само ще ви помогне да останете мотивирани, но ще се чувствате много по-изпълнени.

 

6. Останете в настоящето

"Винаги съм си мислел, честно, че поп културата е много по-важна, отколкото много хора си мислят“, казва Хефнер веднъж и тази идея бе от основно значение за успеха на списанието. В края на краищата, ако „Плейбой“ искаше да премине границите, той трябваше да остане на върха.

През годините Хефнър публикува любопитна гама от писатели, сериозни литературни писатели, и изпълнители. Списъкът включва имена като Джоузеф Хелър, Харуки Мураками, Роалд Дал, Маргарет Атууд и Джак Керуак, наред с много други. По този начин „Плейбой“ винаги е една крачка напред пред конкуренцията. Поддържането на актуално състояние е ключов елемент от кариерното развитие, особено със скоростта, с която се развиват технологиите.