Какво вълнува съвременната интелигентна жена

  • Сподели:
Какво вълнува съвременната интелигентна жена

Наскоро говорих с една жена, на висока позиция в медийните среди, и темата беше "От какво се интересува съвременната интелигентна жена". Установих колко различни могат да бъдат представите за интелигентност. Нейната идея за модерност на мисленето е жена, която се интересува главно от модата – кой дизайнер за коя модна къща работи, кой модел за корицата на кое списание се е снимала, какво е носила някоя холивудска звезда на някое светско събитие.

Не че аз имам нещо против модата, но това според мен е само в периферията на интересите на съвременната интелигентна жена. Замислих се колко заблуждаващи могат да бъдат снимките на красивите звезди или модели на кориците. Дрехите и гримът може да са бляскави и скъпи, но как ли се чувстват отвътре? Защото е лесно да "изиграеш" щастието докато позираш за снимка, но дори да заблудиш другите, можеш ли да заблудиш себе си, че си щастлив, ако въпреки перфектния външен вид, в живота ти липсват онези, истински ценните неща. Искреното приятелство, пълноценната любов и страст с мъжа до теб, работата, с която усещаш, че запълваш смислено деня си и ти носи удовлетвореност не само заради изкараните доходи…

И на мен ми се е случвало да си купя нова дрешка или парфюм и да ми се оправи настроението, когато ми е бил гаден денят. Но това трае точно 2-3 часа. Не можеш да компенсираш истинските неща с модата, с грима. Имало е дни, в които не съм облечена специално, нямам направена прическа, но съм си нахранила душата с истинска храна и ходейки по улицата, имам усещането за прекрасна лекота. Душата ми се усмихва.

А за да се радваш на приятно общуване, на красиви отношения с мъжа до себе си и с децата си, това означава да си осъзната, да се познаваш добре и да не спираш да се учиш. Истината е в дълбочината. В това да имаш смелостта да се гмурнеш надълбоко в себе си и да подобриш живота си с новопридобитите знания и осъзнати неща.

Външното и това, което е на повърхността също си има своето място в живота, защото радва окото и "по опаковката те посрещат". Но какво се случва с важните хора в живота ти, тези, които те опознават най-добре? Това зависи от случващото се в сърцето и душата ти, а не в гардероба и козметичната ти чантичка. А и не е ли по-добре грижата за външния вид да започва от това с какво се храниш и колко се движиш, за да си в добра форма, и чак после да идват дрехите, червилата и лаковете за нокти.

Пожелавам си повече осъзнати и търсещи хора около себе си, пък дори и да не носят дрехи по последните модни тенденции и да не знаят имената на всички нови холивудски звезди. Пожелавам си да има повече жени, които да използват интелигентността си не само, за да израстват професионално, но и в чисто човешки план. Пожелавам си приятели, с които да мога да "изпразня джобовете на сърцето си" и пак да се чувствам ценна за тях.

Автор: Мария Димитрова / Myvelikoturnovo.com