Свободата на новия ден

  • Сподели:
Свободата на новия ден

Днес е нов ден. Каквото и да се е случило вчера, вече е минало, каквито и емоции да сте изживели, те са свързани с нещо свършило. Днес е развитие, благодарение на което дори да носите със себе си някакъв проблем, имате нова възможност да го разрешите. И вие, и околните вече сте премислили, забравили и сте отворили място за новото…просто защото така функционира животът!

Днешният ден не зависи от нищо приключило, той не е натоварен с миналото, не го носи със себе си по подразбиране. Днес всички имаме чиста основа, върху която да градим. Получаваме не просто нов шанс за смяна на посоката, ние сме дарени със свобода.

Тази свобода ни позволява да сме по-здрави, по-щастливи и по-усмихнати от вчера. Дава ни възможността да се отпуснем повече, да мислим по-малко и просто да се наслаждаваме. Освобождава пространство за желанията ни, за емоциите, които искаме да чувстваме и за хората, с които имаме истинско желание да бъдем. Свободни сме да се смеем с глас, без да ни пука за нищо, да се погрижим за себе си, без да се чувстваме длъжни на никого, да изживеем мечтите си, без да се спираме.

Имаме този уникален подарък и само ние решаваме какво да направим с него. Затова е време наистина да започнем всичко хубаво, което сме отлагали и да изкажем думите и изразим емоциите, които сме крили. Замислете се, след като отново е изгряло слънцето, то всичко си е на мястото, така че нека изживеем този ден по най-добрият начин, мислейки първо за щастието.

Да оставим всичко друго на заден план, защото не е важно това, което ни е тормозило - важното в крайна сметка, независимо какво ни се случва, е да се радваме колкото се може по-пълноценно на този момент. Нека се забавляваме и наслаждаваме, просто да обичаме с цялото си сърце и да танцуваме от душа. Имаме правото да пуснем на свобода всичките си желания и да изпълним сетивата си.

Все пак нали това, което искаме е да сме свободни да правим това, което искаме? Днес имаме тази възможност! А хубавото е, че утре също ще бъде едно ново днес…