Вътрешното ни състояние е това, което определя успеха ни!

  • Сподели:
Вътрешното ни състояние е това, което определя успеха ни!

Казват, че щастливите хора правят чудеса. И наистина можем да очакваме това от тях - в живота им сякаш всичко в крайна сметка се подрежда. Имат голям късмет, заобиколени са от истински и любящи хора и постигат това, което другите считат за невъзможно. А защо ли е така?

Нали познавате това състояние, в което сте толкова щастливи, че се изпълвате с въодушевление, с решителност. Тогава е толкова лесно да действаш и наистина си способен на много повече. Така е, защото си свободен. Освободен си от страховете, от негативните мисли и всичко, което ограничава възможностите ти.

Можеш да решаваш бързо, без да се съмняваш, без да премисляш. По този начин всичко в организма ти сякаш се подрежда хармонично, така че да ти помогне и да функционира в твоя полза.

А как постъпваме ние по-често - бързаме да забогатеем, да се издигнем, да построим, без да сме погледнали основата, върху която градим. Следваме някакъв път, много добре рекламиран, без да се запитаме има ли смисъл за нас, това ли е, което искаме.

Как очакваме да покоряваме, да постигаме успехи, когато вътрешното ни състояние е хаос? Наранено, неспокойно, нещастно - всички тези "Не" всъщност са нерешени въпроси и те няма как просто да изчезнат, за да освободят място за постижения, богатство, щастие и любов.

Не вярвам, че хората сме тревожни личности по природа, ние ставаме такива, защото не си позволяваме "лукса" да спрем! Да спрем и да се излекуваме, да се научим да обичаме себе си и да се заслушаме. За нас задачите от ежедневието имат предимство пред въпросите, които изникват в главата ни. Говорим с всеки срещнат, а мълчим на себе си и заглушаваме вътрешния си глас.

Не се съмнявайте - реалността е всъщност отражение на нашата вътрешна същност! За да постигнеш успехи в живота, първо трябва да се научиш да бъдеш успешна личност. За да получиш любов, първо трябва ти самият да бъдеш любящ. За да се промени светът ти, първо трябва да започнеш да променяш себе си.

Какъвто си ти, такъв е и животът ти - в точно този момент и във всеки следващ! Така че погрижи се за себе си още сега, няма нищо по-важно.