Великолепието на Вселената в 3 минути (видео)

  • Сподели:
Великолепието на Вселената в 3 минути (видео)

Колко време ти е необходимо, за да достигнеш до състояние, в което дори не можеш да опишеш какво чувстваш? Просто защото няма нужда. Защото думите сами по себе си се явяват празни, безсилни и някак си недостатъчни...

Това, което показва Terje Sorgjerd посредством камерата си, не подлежи изобщо на фактора време. Защото когато гледаш нещо негово, независимо дали фотос или кратко видео, се потапяш изцяло в усещането.

Нещо, което не се случва особено често в ежедневието. Не просто те кара да видиш, а да усетиш. Да откриеш красотата не просто в екрана, а около себе си. И в себе си. Да се слееш с нея и да достигнеш до същността си, без притесненията, мислите, плановете, графика, нестихващите желания и още какво ли не. За да осъзнаеш, че всичко, което си и което се случва около теб, е достатъчно. Или може би не. Но поне ти напомня за забравената, скритата цялостност и единство.

Видеото по-долу е резултат от една седмица, прекарана в El Teide (или по-известен в България като вулкана Тейде) , Тенерифе, Канарските острови. Ето и малко факти:

• най-високият връх на Испания; 
• най-високият вулкан на Европа;
• едно от най-добрите места в световен мащаб за наблюдаване на звездите. 

Фактите обаче в случая са по-скоро с второстепенно значение. Както може би и по принцип. Просто защото все пак именно емоциите са определящото. А тук са повече от завладяващи.

Великолепието на Вселената в 3 минути (видео)