Добре дошли на борда на Flag - луксозната яхта на Томи Хилфигър

  • Сподели:
Добре дошли на борда на Flag - луксозната яхта на Томи Хилфигър

Модният дизайнер Томи Хилфигър даде възможност на света да надникне в луксозната му мегаяхта, която в момента се продава за 46 милиона долара.

Ако това ви се струва непосилно, 203-футовата яхта Flag може да бъде наета на цена от около 402 000 до 444 000 долара на седмица за летни круизи в Средиземно море и около 450 000 до 476 000 долара на седмица за зимни круизи в Карибско море. За тези от нас, които само могат да си представят какво е да си позволиш подобно ниво на лукс, американският създател на съдържание Енес Йълмазер ни даде възможност да надникнем отблизо.

Йълмазер е бил поканен на борда на Flag за четири дни на пътешествие до Бахамите и в 51-минутно видео в YouTube е предоставил на феновете подробен поглед към яхтата, която Хилфигър по-рано описа в статия за списание GQ като "най-ценното си притежание" и "летния си дом".

"В продължение на много години наемах яхти. Мой приятел построи яхта и тя беше неописуемо фантастична, затова я купих. Преди се казваше Faith (Вяра), но я смених на Flag (Флаг). Причината да я преименувам на Flag е, че логото на моята компания е червено, бяло и синьо знаме и всъщност благодарение на компанията успях да купя яхтата" разказва модната икона пред Yilmazer.

Яхтата, построена през 2000 г. от холандската корабостроителница Feadship и закупена от Хилфигър през 2017 г., е оборудвана със седем шикозни каюти за гости, джакузи на покрива, пещ за пица, асансьор, четири палуби и екипаж от 17 души.

Разгледайте я и вие във видеото

 

В една от сцените Хилфигър обяснява на Йълмазер как поддържа яхтата в безупречно състояние.

''Екипажът е изключително опитен и професионален... семейството ми гледа на тях като на роднини".

Той каза, че когато е на борда, най-много обича да прекарва времето си на задната палуба, "защото виждаш вода от всички страни". 

Що се отнася до местата, на които е плавала луксозната яхта, Хилфигър разкри, че някои от любимите му пристанища са Сейнт Бартс, Мустик, Сен Тропе и Портофино. Монако е друго от най-предпочитаните от дизайнера места, където той е посрещал на борда си такива личности като Люис Хамилтън, Кендъл Дженър и Бела Хадид за партита по време на Гран при.

Главният салон, официалната трапезария, стаите за гостите и стаята на собственика са част от местата, в които Йълмазер влиза. В много от стаите има скрити от погледа телевизори. Един, скрит от панел в бара на салона, един, който се крие зад произведение на изкуството в същата стая, и още един, който изскача от подножието на леглото в каютата на собственика. Други луксозни характеристики включват подово отопление в баните, както и детайли от естествен камък, и осветителни тела на релсите за дрехи в "суперпросторния" гардероб в каютата на собственика, така че гостите да могат да виждат дрехите си в тъмното. 

Междувременно главния салон предлага обширна колекция от уиски и коняк, включително Glenlivet Archive 21 Yr (300 USD), Remy Martin Cognac Louis XIII (4500 USD) и Hennessy XO Cognac (200 USD). За любителите на пури в друг шкаф с контролирана температура са изложени някои от най-добрите свитъци. 

Йълмазер посещава и някои от по-малко бляскавите части на моторната яхта, включително рулевата рубка, машинното отделение и помещенията за екипажа, където живеят 17 членове на персонала. За да може екипажът и гостите да се придвижват лесно по четирите нива на яхтата, има асансьор, който се движи от етаж на етаж. Алтернативно има "феноменално" извито стълбище с дървена облицовка. 

Навън има множество зони за хранене на открито и огромно джакузи на слънчевата палуба със стъклена преграда, за да могат къпещите се да се наслаждават на гледката.

Друга отличителна черта е пещта за пица, която Йълмазер казва, че рядко вижда на яхти.  

От техническа гледна точка яхтата развива скорост от 15 възела в час, а максималната ѝ скорост е 16 възела в час. При крейсерска скорост тя изразходва 500 литра на час. Според Luxury Viewer това означава, че експлоатацията на яхтата ще струва приблизително 2500 долара на час, което се равнява на около 31 000 долара за 12-часов круизен период.