Как да преобразим дома си и да променим енергията в него

  • Сподели:
Как да преобразим дома си и да променим енергията в него

Домът ни не е само нашата крепост, но и мястото, на което прекарваме огромен процент от времето си. Когато нашият дом е уютен излъчва топлина и стил ни предава усещането за хармония и спокойствие, но за тази цел той трябва да изглежда обзаведен с вкус и разбира се, един задължителен детайл е да носи почерка ни. 

За целта не е нужно да отделяме много средства в скъпо обзавеждане и домакински уреди, просто трябва да преобразим старите мебели, като им вдъхнем нов живот и променим напълно облика на своя дом. Дребните детайли са важни във всеки аспект от живота ни, както и в дома ни, особено там те определено говорят за това какъв човек обитава този дом и какви стремежи има за бъдещето си.

Едно обзавеждане може да ни каже всичко за личността и да разберем само от подредбата на мебелите и избраните цветове, каква енергия е заредена в този дом. Сега ще ви разкрием няколко наистина лесни стъпки, как може да промените интериора и да създадете царството на мечтите си, само с помощта на подръчни материали и дребни детайли.

1. Разместване 

Когато се чувстваме потиснати в своя дом, значи е дошло време да променим нещо, а какво по-лесно от това да преподредим наново мебелите, като създадем повече пространство и топлина. Правилната подредба на всяка дребна мебел в дома ни е изключително важна, както за цялостния интериорен вид, така и за начина, по който се чувстваме.

2. Почистване и изхвърляне на ненужните мебели

Колкото повече ненужни вещи и мебели имаме в дома си, толкова повече енергия отнемат те от нас. Затова е важно да можем да изчистим ненужните и да запазим тези, които са практични и всекидневно могат да ни влезнат в употреба. Безсмислено е да съхраняваме вещи и мебели, които просто трупат прах и стоят като паметници на миналото и ако искаме да освежим облика и да променим енергията в своя дом, трябва да се отървем бързо от всичко ненужно и от това, което ни потиска. Когато разполагаме с по-голямо пространство ще можем да дадем място на енергията да се канализира и обнови, но ако живеем, като вехтошари привързани към стари и безсмислени вещи, нашият дом никога няма да може да излъчва позитивна енергия и хармония. Замислете се за вещите, които не сте използвали в близките две години, след това преценете дали те биха могли да ви влезнат в употреба в следващата година и ако отговор е отрицателен, това означава, че е дошло времето да преобразите своя дом, зареждайки го с нова и чиста енергия.

3. Пълно преобразяване и добавяне на дребни елементи 

Промяна на цветовете 

Изборът на цветова гама е изключително важен елемент, защото всеки един цвят носи дадено послание и притежава силата да ни зарежда с някакъв вид енергия. И докато част от цветове ни зареждат с позитивни мисли и настроение, друга част от тях успяват да ни потиснат и да предизвикат мрачни мисли в нас. Никога не е късно да промените тези негативни усещания и да заредите дома си с хармония, просто намерете подходящия цвят, след което подредете мебели така, че да създадете възможно най-голямо пространство, в което енергията ще може да се преобразува в позитивни мисли и щастие, идващо директно към вашата душа. 

Дребни детайли и елементи

За да преобразите своя дом можете да освежите и боядисате старите мебели и да им придадете съвсем нов вид. После може да наблегнете на дребните детайли, като ароматни свещи, стъклени кълбета с камъчета носещи някакво послание, шишета с интересени форми и т. н. Оставете вашата фантазия да ви диктува правилата и заложете на своите усещания за хармония, така ще успеете да създадете вълшебната среда, в която се чувствате в пълна хармония.