Канализиране на енергията и духовно пречистване

  • Сподели:
Канализиране на енергията и духовно пречистване

''В практиката на медитацията ние, нито държим ума много здраво, нито го пускаме напълно. Ако се опитаме да контролираме ума, тогава неговата енергия, ще се върне обратно към нас. Ако оставим ума си напълно, тогава той ще стане много див и хаотичен. Така че оставяме ума си да си отиде, но в същото време има включена известна дисциплина!'' – Чогям Трунгла

Когато човешкото тяло блокира, всичко започва да ни дразни и започваме да чувстваме как силите постепенно ни напускат, а съзнанието ни не може да намери отново пътя към реалността. В моментите в които усещаме силна умора и тревожност, можем да се опитаме да си помогнем сами първо, чрез успокоение на ума, след което трябва да възстановим вътрешния си баланс. За целта трябва да се изолираме и да останем насаме със своето вътрешно Аз, след което да отпуснем напълно физическото си тяло. 

Всички човешки проблеми идват от начина, по който всеки един от нас възприема света, от всички онези мисли, които ни превръщат в затворници в собственото ни тяло, от тези мисли, които ни карат да се чувстваме самотни и пораждат в нас тъга. За да можем да се справим с всичко това, просто е нужно да отделяме по няколко минути на ден, за да се пречистим от негативната енергия и да помогнем на душата си да израсне, като спре да се взира във всички онези проблеми, които ни правят нещастни.
Съзнанието ви е ваш съюзник, който се бори упорито да подобри начина, по който се чувствате, но за да можете да работите заедно и в пълен синхрон, трябва да се грижите за него ежедневно, а това може да го постигнете, като се опитате да го освободите от всички тревожни и негативни мисли. Изчистете съзнанието си, след което се отпуснете и усетете, как тялото ви става свободно, леко и в него няма болка.
За да можете да възстановите физическото си тяло, трябва да насочите цялата си лечебна енергия в тази посока и да се опитате да синхронизирате своите мисли с физическите си усещания. Фокусирайте се върху своето дишане, наблегнете на дихателни упражнения, които ще ви помогнат да възстановите своя вътрешен баланс. 

Съсредоточете се върху това да приемете новата енергия и да презаредите своето физическо тяло. След като сте успокоили дишането си, затворете очи и усетете как се пренасяте на някое красиво място, на което имате свободата да правите най-различни движения със своето тяло – да танцувате, да се огъвате, да правите кълбета, защото то е здраво и не изпитва никаква болка. 
Отпуснете се и се опитайте да дишате бавно и дълбоко, след което да издишате равномерно и постепенно. Почувствайте силния прилив на енергия, която нахлува във вашето тяло и ви изпълва с положителни чувства. За да успеете да съхраните своя душевен баланс е нужно всеки ден да отделяте по 15 минути, в които да се откъснете от външния свят и да презаредите своето физическо и духовно тяло. 

''В теб има извор на красива енергия. Когато си отворен, ти го усещаш, когато си затворен не го правиш. Този поток от енергия идва от дълбочината на съществото ти. Наричано е с много  имена. В древната китайска медицина се нарича Чи. В йога се нарича Шакти. На Запад се нарича Дух. Наречете го както искате. Всички велики духовни традиции говорят за вашата духовна енергия: просто му дават различни имена. Тази духовна енергия е това, което изпитвате, когато любовта се втурва в сърцето ви. Това е което изпитвате, когато сте ентусиазирани от нещо и цялата, тази висока енергия се издига вътре във вас!'' – Майкъл А. Сингър

При всички духовни техники за канализиране на енергия е много важно присъствието на мисълта ви, която трябва да бъде в синхрон с начинът, по който се чувствате, а за да го постигнете можете да използвате, някои от следните фрази:

''Чувствам се все по-добре и изпълнен с енергия, за да завладея своите най-съкровени мечти и цели!'', ''Аз владея своето съзнание и това е начинът, да го програмирам да търси щастието, дори и в най-трудните моменти с които ме сблъсква живота!'' , ''Време е всички негативни мисли и чувства да бъдат изхвърлени от моето съзнание и душа, защото това е единственият начин да намеря вътрешен баланс и да бъда истински свободен!''

Колкото повече положителни думи чува тялото ни, толкова по-бързо ще успее да се възстанови и ще се почувствате свободни, ентусиазирани и изпълнени с любов и хармония! Тогава ще успеем да хармонизираме тялото и душата си, като почувстваме безусловната любов първо в себе си, след което и във всичко около нас! 

''Вашата лична вибрация или енергийно състояние е смесица от свитите или разширените честоти на тялото, емоциите и мислите ви във всеки даден момент. Колкото повече позволявате на душата си да блести през вас, толкова по-висока ще бъде вашата лична вибрация!'' – Пени Пиърс