Гуинет Полтроу: ''Отказвам се от нуждата да бъда перфектна''

  • Сподели:
Гуинет Полтроу: ''Отказвам се от нуждата да бъда перфектна''

Въпреки обществените стереотипи Гуинет Полтроу доказва, че възрастта е само цифра, щом човек се чувства щастлив и пълноценен. Гуинет е на 50 години и се гордее с това. Чувства се комфортно, когато се появява без грим в естествена светлина. А това е истинско олицетворение на любовта към себе си! Да останеш млад не е толкова свързано с козметични процедури, а по-скоро с усилена работа в посока обичане и приемане, в посока начин на живот. От съществено значение е да откриете красотата си на всяка възраст и да я прегърнете.

Сутрешната рутина включва лъжица кокосово масло.

Гуинет не се страхува от бръчките и стареенето, но това не означава, че не се грижи за себе си. В едно интервю тя сподели, че първото нещо, което прави, когато се събуди, е да хапне една лъжица кокосово масло. ''Това е аюрведичен начин за премахване на бактериите от устата" - казва тя.

Тя приема човешката си същност.

''Всички промени, които настъпват в тялото ви, са нормални. Просто трябва да го обичате: "Приемам белезите и отпускането на кожата, бръчките. Приемам тялото си и се отказвам от нуждата да бъда перфектна, да изглеждам перфектно, да се противопоставям на гравитацията, на логиката, на човечеството. Приемам своята човешка същност."

Започваме да я харесваме повече, заради тези мъдри разсъждения.

Един от начините, по които се надява да се наслаждава повече на живота, е да забави темпото и да направи кръга си по-земен. Малките неща като приготвянето на вечеря стават важни. За нея е приоритетно да поддържа личния си живот и да продължи да изгражда силна връзка със съпруга си: "Бих искала да продължа да разкривам най-дълбоките части от себе си пред съпруга си, въпреки че това ме плаши."

Да бъде на 50 години е много по-добре за нея, отколкото на 30.

Това, че е на 50, не я плаши, а всъщност има обратен ефект. Тя казва, че когато е навършила 30 г., е почувствала голям натиск да се омъжи и да има дете. След това, на 40 години, наистина се изплашила. Актрисата започнала да си задава въпроси за това как би искала да остарее и какво иска в бъдещето си. Сега тя се чувства чудесно и е намерила мястото си в света.