Стилни интериорни решения за красива всекидневна 

  • Сподели:
Стилни интериорни решения за красива всекидневна 

За да създадем една впечатляваща и луксозна всекидневна, задължително трябва да подберем подходящо цветово вдъхновение, стилни мебели и приятно галещо сетивата ни осветление. Ще ви дадем няколко уникални идеи, с които бихте могли да превърнете това помещение в красив оазис на своето вдъхновение. Ето и от къде да започнете с обзавеждането.

Завеси и осветление
Когато избирате подходящите завеси, трябва да се съобразите и със слънчевата светлина, както и осветлението, което ще използвате вечер. Така например ако заложите на красиви, дълги и по-тъмни завеси ще можете да се наслаждавате на приятно и по-затъмнено помещение подходящо за почивка през деня, а когато включите и подходящите осветителни тела, с които да създадете баланс, ще можете да се радвате и на ненатрапчива и хармонично разположена светлина и през нощта. 

Тонове и цветове
За да зададете подходящите тонове в помещението, трябва задължително да съобразите цветовете на боята с подовата настилка така, че те да се съчетават перфектно без да се ''бият'' цветово. Дървеният под, например, съчетан с няколко пухкави килими е прекрасна комбинация, която внася допълнителен уют във всекидневната. 

Библиотека и дограма
Подходящата дървена дограма съобразена отново цветово с пода и стените ще внесе допълнителен синхрон в стаята и ще омекоти излъчването ѝ. Една стилна и красива библиотека пък ще пасне чудесно на това помещение, което е предвидено за почивка и релаксация. Една хубава книга никога не е излишна, както и красива ваза със сезонни цветя. Още един плюс на масивните библиотеки е, че създават височина в помещението и осигуряват допълнително място за съхранение. 

Камина
Това може да бъде и фокусната точка в стаята, като можете да подредите мебелите с лице към нея, а за допълнителен уют и красота можете да украсите полицата на камината с различни сувенири, картини и метални орнаменти.

Разположение на мебелите
За да подредите по най-правилния и стилен начин своята всекидневна, трябва да се съсредоточите върху основните детайли, като например за начало бихте могли да очертаете къде ще поставите всички по-големи мебели - скринове, секции, дивани и фотьойли. Втората стъпка е да разположите и по-дребните, като например – масичка за кафе, малки табуретки и рафтове за книги. Третата стъпка е да помислите за подходящото осветление. След като сте преминали през тези основни стъпки ви предстои да изберете и дребните аксесоари и декорации – възглавници за дивана, малки пътеки, килими и картини, с които да запълните пространството и да накарате всекидневната ви да изглежда значително по-стилна, впечатляваща и уютна.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.