Лаура Луи, скромната съпруга на Уди Харелсън, която успя да превърне бунтаря в любящ съпруг и баща

  • Сподели:
Лаура Луи, скромната съпруга на Уди Харелсън, която успя да превърне бунтаря в любящ съпруг и баща

Холивудската звезда Уди Харелсън открито разказва за проблемното си юношество, определяйки се като непоносим, а публиката го обича, заради неговата честност.  Харелсън не крие, че дължи успеха на съпругата си - скромна жена от азиатски произход, отдалечена от лъскавия свят, която го е подкрепяла във всички аспекти на живота му.

Ние в High View Art сме почитатели на този актьор от дълго време, затова решихме да разберем повече за историята на успеха му и как истинската любов може да промени едно човешко същество.

Детството на бъдещия актьор е било много далеч от шоубизнеса. Уди и двамата му братя са отгледани от самотна майка, която работи упорито, за да ги издържа. Ето защо Харелсън се съгласява на всякаква работа, когато е дете. Първото място, на което работи, е увеселителният парк "Кингс Айлънд".

Актьорът си спомня, че е имал взривоопасен характер, който е създавал много проблеми на него и на близките му. Той смятал, че да живееш пълноценно означава да си на ръба на опасността. Но в този мрачен момент му хрумва идеята да свърже живота си с актьорството.

Даровете, които му дава Холивуд.

Когато пристига в Ню Йорк, бързо разбира, че да успееш няма да е лесно. Решава да започне работа в някой регионален театър, за да се запознае с необходимите хора. След една година явяване на прослушвания най-накрая му предлагат роля в ситкома на NBC "Бар Наздраве". Начинаещият актьор не бил въодушевен от работата по телевизията, но нямало други предложения, затова се съгласил. За тази си роля получава наградата "Еми".

Когато участва в "Бар Наздраве" през 1987 г., той среща бъдещата си съпруга. Преди това Уди никога не е вярвал в концепцията за брака. Смятал е, че моногамията не е за него и че не е създаден за дългосрочна връзка. В продължение на три години Лаура Луи работи като негов асистент и става незаменима в ежедневието му.

Веднъж актьорът заминава за Африка за Коледа и там, на хиляди километри от него, той най-накрая осъзнава, че е влюбен в Лаура. Написал песен за нея, в която ѝ признава чувствата си. А когато Лаура чула песента, думите ѝ били:

 "Уди, влюбена съм в теб от две години и половина".

След успеха в "Бар Наздраве" Уди има десетки предложения за филми и сериали. През 90-те и 2000-те години той се снима в 2-3 проекта годишно, а освен това участва и в театрални постановки. Но наред със славата и парите, тази известност носи и много проблеми за семейството.

В един момент Уди се увлича. Започва да ходи по партита и да се появява в заглавията на таблоидите. И така, в една от тези вечери той се снима с две момичета. Грешка, която можеше да му коства семейството. Както Харелсън честно заяви по-късно пред пресата, той искрено се извини на съпругата си за поведението си. Знаел е, че не може да продължава така. А Лаура му простила и останала с него.

Тя става съпруга на Уди едва 2 десетилетия след началото на връзката им. Дълго време те живеят, без да са официално женени. През този период им се раждат три дъщери: Дени през 1994 г., Зоуи през 1996 г. и Макани през 2006 г. Актьорът споделя, че когато се е родило първото му дете, животът му се е обърнал на 180 градуса. Бащинството е било най-хубавото нещо, което му се е случвало.

"Спомням си как се появи дъщеря ми Дени - тя беше толкова чиста и грижовна към всички и всичко. По някакъв начин това малко същество успяваше да заобиколи всички препятствия, които се бяха увили около сърцето ми. В онзи момент сърцето ми се нуждаеше от нея" - казва Харелсън.

Лаура е незаменима за Уди в началото на кариерата му, след това у дома, а после се превръща в негов верен съюзник и в други области на живота му. Към 2010 г. Харелсън открива своето призвание, което е много далеч от шоубизнеса - той става природозащитник. Създава компания, произвеждаща хартия, в която се използва пшенична слама, а не дървесина. Две кутии от такава хартия спасяват едно дърво.

Съпругата му подкрепя новия му интерес. Освен това, вдъхновена от дългогодишното му вегетарианство, тя създава компанията Yoganics, която доставя екологично чисти продукти. А когато Уди поиска да живее далеч от цивилизацията, тя просто го последва. Започват да живеят в комуна на Хаваите, в къща без електричество и всяка вечер се наслаждават на звездите. И там, на хиляди километри от блясъка на Холивуд, заедно със съпругата и децата си, Уди намерил истинското щастие.

"Преминах през период на високомерие. Но, за щастие, този живот и семейството ми в лицето на съпругата и дъщерите ми, ме превърнаха в по-добър човек" - казва Уди.

Бил е женкар и бунтар, но се е превърнал в мъж, загрижен за семейството си и за бъдещето на планетата. Образ, който далеч повече му отива.