Новите 57: Чуандо Тан

  • Сподели:
Новите 57: Чуандо Тан

Чуандо Тан, известен фотограф от Сингапур, привлича вниманието на световната общественост със завладяващите си портрети на други хора и забележителните си снимки. Роден през 1966 г. Чуандо, който сега е на 57 години, притежава невероятно младежки вид, който не отговаря на действителната му възраст.

Чуандо Тан е във форма от началото на кариерата си.
Някога модел през 80-те години на миналия век и дори поп певец, този сингапурец преминава към кариера на фотограф - неочаквано отклонение от обичайната му дейност определя нова траектория за него.

В едно интервю фотографът разказва: "Създадох акаунт в Instagram, след като приятели споменаха, че в днешно време клиентите се съобразяват с последователите на фотографа в социалните мрежи. За да оживя емисията си, реших да споделям мислите си и публикувах няколко свои снимки."

Потребителите бързо забелязали привидно непроменения външен вид на Тан въпреки възрастта му. Появили се спекулации, като някои от тях го отдавали на генетиката, а други - на чистия въздух, качество на здравето и висококачествените продукти в Сингапур. 

Тан се придържа към убеждението, че изборът на хранителен режим играе значителна роля както за цялостното благосъстояние, така и за външния вид на човека, като съставлява 70 % от уравнението, докато упражненията допринасят за 30 %. Този принцип ръководи избора му, като например консумирането на шест твърдо сварени яйца за закуска, без два жълтъка поради опасения за холестерола. Той допълва сутрешното си хранене с чаша мляко и понякога включва авокадо с горски плодове, което предлага значителен протеинов и енергиен заряд за начало на деня.

През деня Тан се храни с пилешко с ориз, зеленчуци на скара и рибена супа. Въпреки слабостта си към сладоледа, той си го позволява само през първата половина на деня. Тан съзнателно избягва кафето и чая, като вместо това предпочита да консумира много вода.

Той отделя около 90 минути за физически упражнения.
Тан включва силовите тренировки в рутината си, като се стреми към четири седмични сесии, но когато е зает, се приспособява към поне три. За тази дейност отделя около 30 минути. След силовите тренировки следва кардиотренировка, като заради травма на коляното предпочита бързо ходене на бягаща пътека вместо джогинг. Освен това той дава приоритет на плуването, като се стреми да плува около час всеки ден във вечерния басейн.

Макар да има предположения, че Тан се подлага на пластична операция или използва специална козметика, той изяснява подхода си, като заявява: "Имам чувствителна кожа, затова използвам само два продукта ежедневно: гел за измиване на лицето и овлажняващ крем." В миналото си е слагал ботокс, но не е останал доволен от резултата. Тан признава също, че използва боя за коса, за да се справи с белите косми.

Тан избягва да стои до късно и обикновено си ляга към 23:00 ч., защото е твърдо убеден, че работата до късно през нощта или гледането на филми след полунощ не допринасят за доброто здраве. Той се въздържа от хранене 5-6 часа преди лягане, за да си осигури качествен сън.


Чуандо твърди: "Повярвайте ми, ранното лягане си заслужава. След като сте се наспали достатъчно, ще можете да правите повече неща през деня, отколкото ако работите през нощта".

Той не смята, че е справедливо да го наричат "вечно млад".

По време на неотдавнашно интервю за поредица, посветена на дълголетието, той открито признава, че непрестанните запитвания относно младежкия му външен вид го натоварват.

''Усещам натиска, защото дълбоко в себе си знам, че не съм толкова млад. Аз остарявам. Така че няма да създавам фалшиво впечатление, че съм вечно млад. Може би всички търсят кратък път, тайна за това как да запазят младостта си, нали? Ще излъжа, ако кажа, че никога не ми е минавало през ума, че искам да се науча как да забавя хода на годините. Но това е нещо, което не можеш да избегнеш, защото остаряването е неизбежно".

Когато Чуандо Тан преживява зашеметяващата вълна на популярността, той се оказва залят от огромно количество внимание и дори е говорил за отрицателните страни на интернет славата.