Зак Ефрон получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

  • Сподели:
Зак Ефрон получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

По време на церемонията в негова чест в понеделник Ефрон заяви, че е "сбъдната мечта" да има звезда на холивудския булевард.

"Представа нямате как се чувствам в момента. Нереално е", каза Ефрон. "Играя, пея и танцувам, откакто се помня, още от малък, но и в най-смелите си мечти не съм и предполагал, че днес ще стоя тук пред толкова скъпи приятели, колеги през годините и фенове за цял живот, които са с мен от първия ден. Много ви обичам."

Ефрон благодари и на родителите си, които присъстваха, за подкрепата им през годините.

"Благодаря ти много, мамо, благодаря ти, татко. Доста жертви направихте за мен през живота ми. Не беше лесно, но ви благодаря, че вярвахте в мен. Вие сте причината днес да съм тук. Това, че и двамата сте тук, означава всичко."

Ефрон стана известен с наградената с "Еми" филмова поредица на Disney Channel "High School Musical", в която играе Трой Болтън, заедно с Ванеса Хъджънс, Ашли Тисдейл и Корбин Бльо.

Най-новият филм на Ефрон е режисираният от Шон Дъркин филм "The Iron Claw", който е базиран на истинската история на братята Фон Ерих, американско семейство, занимаващо се професионално с борба. Ефрон, който се превъплъщава в образа на бореца Кевин фон Ерих, участва във филма заедно с Джереми Алън Уайт.

Колегата на Ефрон от ''The Iron Claw" Джереми Алън Уайт и режисьорът Шон Дъркин, както и приятелят му Майлс Телър, говориха от името на звездата на церемонията, преди самият Ефрон да приеме отличието. Ефрон е 2767-мата фигура от развлекателната индустрия, която получава звезда на Алеята на славата, според официалното съобщение за пресата.

"За нашето поколение Зак беше и е първата истинска суперзвезда, излязла от нашия клас", каза 36-годишният Телър, докато размишляваше за първата си среща с Ефрон, когато през 2014 г. двамата снимаха филма си "That Awkward Moment".

По време на речта си Зак отдаде почит на покойния Матю Пери, с който си партнираха заедно във филма от 2009 г. ''Отново на 17'': 

''Матю беше мой ментор и заедно направихме наистина страхотен филм. Той беше мил и щедър към мен по време на снимките. Беше забавно да работим заедно и определено Матю беше човек, който успя да ме мотивира по много начини. Често мисля за теб, Матю и ти благодаря за всичко.''