Анджелина Джоли ще влезе в образа на Мария Калас в нов биографичен филм

  • Сподели:
Анджелина Джоли ще влезе в образа на Мария Калас в нов биографичен филм

Носителката на "Оскар" ще изиграе оперната певица във филм, който изследва "бурната, красива и трагична" история на живот на Калас.

''Мария'' ще разкаже "бурната, красива и трагична история на живота на най-великата оперна певица в света, преживяна и пресъздадена през последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век" по сценарий на създателя на ''Peaky Blinders'' Стивън Найт, който за последно си е сътрудничил с Лараин за драмата за принцеса Даяна ''Спенсър''.

"Приемам много сериозно отговорността към живота и наследството на Мария", каза Джоли в изявление. "Ще дам всичко от себе си, за да отговоря на предизвикателството. Пабло Лараин е режисьор, на когото отдавна се възхищавам. Да получа шанса да разкажа още от историята на Мария с него и по сценарий на Стивън Найт е мечта за мен."

Чилийският режисьор Лараин асистира на Кристен Стюарт да получи първата си номинация за "Оскар" за филма "Спенсър", а също така упътва Натали Портман към номинация за ролята ѝ в "Джаки". Братът и творчески партньор на Пабло Лараин - Хуан де Диос Лараин, ще продуцира за Fabula Pictures, заедно с Лоренцо Миели за The Apartment Pictures и Йонас Дорнбах за Komlizen Film.

"Възможността да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти - киното и операта - беше дългоочаквана мечта. Да направя това с Анджелина, изключително смел и любопитен артист, е завладяваща възможност. Истински подарък", добави Лараин.

Калас е гръцко сопрано от американски произход, наричана от Леонард Бърнстейн "Библията на операта". Известна е не само с гласа си, но и със сведенията за трудно поведение и публична връзка с милионера Аристотел Онасис, преди той да я напусне заради Джаки Кенеди. Умира от сърдечен удар на 53-годишна възраст.

Италианският режисьор Франко Дзефирели вече се е опитал да разкаже историята ѝ във филма "Калас завинаги" от 2002 г. с участието на Фани Ардан.

Сред филмите на Лараин са още "Не", "Клубът" и "Неруда", а съвсем наскоро той режисира поредицата "Историята на Лизи" по Стивън Кинг. Джоли последно беше видяна във филма на Марвел "Вечните" и в трилъра на Тейлър Шеридан "Тези, които желаят смъртта ми". Следващият ѝ филм като режисьор е драмата "Без кръв" със Салма Хайек в главната роля.