Ема Стоун благодари на майка си по време на речта на БАФТА: ''Без нея нищо от това не съществува''

  • Сподели:
Ема Стоун благодари на майка си по време на речта на БАФТА: ''Без нея нищо от това не съществува''

Наградите БАФТА бяха връчени в неделя в Кралската фестивална зала в Лондон, Англия.

Любимецът на сезона на наградите, режисиран от Кристофър Нолан, оглави БАФТА с 13 номинации тази година и спечели седем награди, включително за режисура, главна мъжка роля и престижната награда за най-добър филм. Спечелвайки първата си награда БАФТА, Нолан благодари на студиото Universal, "че ни позволи да се заемем с нещо мрачно и видя потенциала за това" по време на благодарствената си реч.

"Клети създания" беше другият открояващ се победител на церемонията с пет награди, включително наградата на Ема Стоун за главна женска роля.

Смразяващата драма за Холокоста "Зона на интерес" на режисьора Джонатан Глейзър отнесе престижната награда за изключителен британски филм, както и за най-добър филм, който не е на английски език. Междувременно филмът "Барби", "Солтбърн", "Маестрото" и епичният "Убийци на цветната луна", режисиран от Мартин Скорсезе, си тръгнаха с празни ръце в неделя, което беше разочароващо, както и фактът, че Лили Гладстоун не беше номинирана в категорията за главна женска роля.

На церемонията се появиха и някои филмови легенди, сред които Том Круз (чрез видеовръзка) и Майкъл Джей Фокс, който представи категорията за най-добър филм. Принц Уилям също излезе на церемонията по служебен път след хоспитализирането на Катрин, принцеса на Уелс, и диагностицирането на рака на баща му, крал Чарлз.

След БАФТА наградите на Гилдията на филмовите актьори са единственото друго голямо събитие преди Оскарите на 10 март.

Ема Стоун се просълзи, когато благодари на майка си по време на речта на БАФТА: "Тя е най-добрият човек на света''.
Актрисата говори за майка си Криста Стоун: "Тя винаги ме е карала да вярвам, че мога да постигна нещо подобно".
35-годишната Стоун спечели наградата за главна женска роля на филмовите награди BAFTA 2024 и използва благодарствената си реч, за да почете майка си, Криста Стоун. След като се пошегува, че е овладяла английския акцент, за да изиграе Бела Бакстър в "Клети създания", Стоун се просълзи, докато се фокусира върху близките си.

"Искам само да кажа нещо, в случай че никога повече няма да имам възможност да го направя. Наистина искам да благодаря на майка ми, защото тя е най-добрият човек, когото познавам на света, и ме вдъхновява всеки ден, и винаги ме е карала да вярвам в тази щура идея, че мога да постигна нещо подобно, за което съм ѝ изключително благодарна. Без нея нищо от това не съществува, включително и животът ми, така че благодаря ти и за това, мамо. Благодаря ти много."

Във филма, режисиран от Йоргос Лантимос, Бела Бакстър е жена, на която е даден втори шанс за живот чрез експериментална процедура от луд учен. След това тя постепенно открива чудесата - и опасностите - на света. В ролите ѝ са Марк Ръфало и Уилем Дафо.

Стоун вече е носителка на "Златен глобус" и на наградата "Изборът на критиците" за ролята си. Тя е номинирана и в категорията за най-добра актриса на предстоящите награди SAG следващия уикенд и на Оскарите през март.