Келси Грамър се завръща в култовата си комедийна роля на Фрейзър Крейн след 19 години

  • Сподели:
Келси Грамър се завръща в култовата си комедийна роля на Фрейзър Крейн след 19 години

''Фрейзър" се възражда след 19 години. Премиерата на "Фрейзър" е през 1993 г. и продължава 11 сезона.
Келси Грамър се завръща в култовата си комедийна роля 30 години след премиерата на сериала.

Paramount+ публикува първи снимки от възраждането на ситкома "Фрейзър", както и премиерната дата: четвъртък, 12 октомври.

Новият сериал "проследява следващата глава от живота на Фрейзър Крейн, който се завръща в Бостън с нови предизвикателства, които трябва да посрещне и нови взаимоотношения, които трябва да създаде, и с една-две стари мечти, които най-накрая трябва да осъществи".

В сериала отсъства актьорът Дейвид Хайд Пиърс, който играеше брата на Крейн - Найлс в оригиналния сериал. "Дейвид в общи линии реши, че не е много заинтересован да повтори изпълнението на Найлс", казва Грамър пред People.
Пиърс заяви пред Vulture: "Нямам силното усещане, че има нещо повече, което трябва да кажа за героя. Обичам тези образи, но не ми липсват". 

Джейн Лийвс, която играеше Дафни, също не участва в продължението. Въпреки това Биби Нойвирт, която играеше бившата съпруга на Крейн и негова колежка д-р Лилит Стернин в оригиналното шоу, се завръща като гост-звезда, както и Пери Гилпин в ролята на бившата радиопродуцентка на Крейн - Роз. Джон Махони, който играеше бащата на Фрейзър и Найлс, Мартин, почина през 2018 г.

Paramount+ е поръчала сезон от 10 епизода, който е заснет пред жива студийна публика в Paramount Studios в Лос Анджелис. В новия сериал участват Джак Кътмор-Скот в ролята на сина на Фрейзър - Фреди; Никълъс Линдхърст в ролята на стария приятел на Фрейзър от колежа, превърнал се в университетски преподавател Алън; Токс Олагундойе в ролята на Оливия, колежка на Алън и ръководител на катедрата по психология в университета; Джес Салгейро в ролята на съквартирантката на Фрейзър - Ева; и Андерс Кийт в ролята на племенника на Фрейзър - Дейвид.

''Фрейзър'' е сериалът с най-много спечелени награди "Еми" за всички времена - 37, докато този рекорд не е подобрен от "Игра на тронове" на HBO през 2016 г. ''Фрейзър'' все още държи рекорда за най-много победи на комедиен сериал.