Пенелопе Крус ще участва в предстоящата екранизация на романа на Елена Феранте

  • Сподели:
Пенелопе Крус ще участва в предстоящата екранизация на романа на Елена Феранте

''Los días del abandono'' (Дните на изоставянето), книга, която се присъединява към списъка с адаптации на бестселърите на италианската авторка. 

След поредицата ''La amiga estupenda'' и наградения филм ''La hija oscura'', ''Los días del abandono'' ще бъде следващият роман на Елена Феранте, който ще стигне до екрана. Това ще се случи под ръководството на испанската режисьорка Исабел Койшет, а в проекта ще участва Пенелопе Крус. Макар че новината е разпространена сега и е съобщена ексклузивно от Variety, продуцентската сделка е сключена месеци преди началото на стачката на актьорската гилдия.

Във филма историята на "Дните на изоставянето" ще пътува от Италия до Съединените щати. В него Пенелопе Крус ще изиграе Олга, жена на прага на 40-те, която изпада в пълна празнота, когато съпругът ѝ я напуска след петнадесетгодишна връзка заради друга жена и грижите за двете им дъщери. В книгата Олга е затворена в стените на луксозния си апартамент в Торино, губи контрол над себе си и е напълно унищожена.

Самата Пенелопе Крус се изявява като продуцент чрез компанията си Moonlyon. Проектът за тази адаптация е в Холивуд от години. Първоначално Натали Портман щеше да участва във филма, но преди няколко месеца тя се оттегли от проекта, който беше част от бъдещия каталог на HBO Films - компания, която изглежда не присъства в този нов подход към творчеството на Феранте.

Въпреки че Круз не присъства на филмовия фестивал във Венеция, тя предизвика възторг у критиците на Лидо за изпълнението си във филма на Майкъл Ман "Ферари" в ролята на гневната, самотна, опустошена от скръб Лора Ферари, емоционално отчуждена от съпруга си Енцо Ферари (Адам Драйвър).

Сценарият на "Дни на изоставянето" се пише от френската сценаристка Лоранс Кориа, известна най-вече с работата си с Майкъл Уинтърботъм, която включва "Страната на чудесата", чиято премиера беше в Кан.