Богинята на Dior: Чарлийз Терон

  • Сподели:
Богинята на Dior: Чарлийз Терон

Чарлийз Терон блесна на червения килим по време на 96-ата церемония по връчване на наградите "Оскар", която се проведе в Dolby Theatre в Холивуд в неделя следобед.

48-годишната актриса носеше забележителна копринена рокля Dior Haute Couture, докато позираше за снимки по време на най-голямата вечер в киноиндустрията. Чарлийз, известна с безупречния си вкус и елегантност, избра за вечерта спираща дъха копринена рокля от Dior, допълнена от изящни бижута от Boucheron. 

За да обяви и връчи наградата за най-добра актриса в главна роля, Чарлийз Терон излезе на сцената заедно с други предишни носителки на "Оскар" за най-добра актриса: Дженифър Лорънс, Мишел Йео, Сали Фийлд и Джесика Ланг. Дамите връчиха наградата на Ема Стоун за ролята ѝ на Бела Бакстър във филма на режисьора Йоргос Лантимос - ''Клети създания''.

Преди двадесет години, през 2004 г., самата Чарлийз получи ''Оскар'' за най-добра актриса за работата си в биографичната криминална драма "Чудовище". 
Филмът, режисиран от Пати Дженкинс, проследява живота на проституката Айлийн Уорнос (Терон), която се превръща в сериен убиец във Флорида. Трансформиращата игра на Терон в "Чудовище" ѝ спечели овациите на критиците и няколко награди, включително наградата на Академията за най-добра актриса. Ролята ѝ изисква драматична физическа трансформация, която включва качване на 30 килограма, с цел по-голяма дълбочина и автентичност, въплъщавайки характера на Уорнос. Филмът навлиза в сложната психика на своя герой, изследвайки темите за травма, оцеляване и човешкия капацитет както за любов, така и за насилие. Превъплъщението на Чарлийз в "Чудовище" е широко смятано за едно от най-мощните и завладяващи изпълнения в кариерата ѝ, което показва нейната гъвкавост и талант.

Във филма Терон си партнира с актрисата Кристина Ричи.