Джулия Робърт с дебютна корица за британския Vogue

  • Сподели:
Джулия Робърт с дебютна корица за британския Vogue

Тази широка усмивка, тази великолепно къдрава коса, този вечен оптимизъм - Джулия Робъртс винаги е имала бурно присъствие на екрана - независимо какво играе тя е незабавно разпознаваема. За мнозина Джулия завинаги ще остане кралицата на романтичните комедии от 90-те години, която се прослави с множество емоционални и велики класики, но през последните години се доказа и като страхотен актьор, който се справя с напрегнатите трилъри със същата лекота, както и с драматичните филми.

Казват, че хубавите неща се случват на тези, които умеят да чакат и ние сме сред заслужилите, които с удоволствие съобщават, че лице на корица и то като дебют за британския Vogue, е Нейно Величество Джулия Робъртс.

Въпреки че 56-годишната актриса живее със съпруга и децата си и през повечето дни може да бъде открита с гащеризон и характерна усмивка на стотици километри, както и много светлинни години от холивудската сцена, фотографът Лахлан Бейли е уловил и предал майсторски магията, която витае около тази жена. А тя несъмнено е вълшебна. Адски умна, някак скромна, земна и толкова топла, колкото и решена да бъде вярна на себе си при всички обстоятелства. Има причина тя да се превърне в любимка на Америка, както и на целия свят. Всички имаме чувството, че познаваме Джулия. В това е нейната сила.

Сценаристът и режисьорът Ричард Къртис, известен с филмите ''Четири сватби и едно погребение'', ''Нотинг Хил'', ''Наистина любов'', обаче определено я познава и неслучайно именно той е пратеникът на Vogue, провел забавен и честен разговор с Джулия. Ето ви и някои интересни моменти от това интервю.

Читателите на Vogue ще искат да знаят дали използваш някакви изкуствени методи, за да запазиш младостта си.

- Мариноване. Всяка втора събота слагам главата си в буркан за 18 часа. Върши чудеса, но миризмата е ужасна. (Шегува се.)

Значи мариноването е ключът за вечната младост?

- Не - ще отговоря сериозно. Добри гени, воденето на пълноценен живот, и аз съм го казвала и друг път - но вярвам в любовта на човека до мен. Вярвам, че съпругът ми ме обича и се грижи за мен по начин, който ме кара да се чувствам дълбоко, дълбоко щастлива. Няма значение на колко години е един човек, щом се чувства щастлив.

Другата ти страна е тази на феминист. Ти си известна и работиш от 21-годишна възраст. Когато правиш избор как да се държиш във филмите и в живота си, носи ли това чувство на отговорност към другите жени? Мислила ли си някога: "Аз представлявам нещо"?

- По-скоро нещата, които избирам да не правя, са показателни за мен.

Интересно. Дай ми пример за такива.

- Ами, кариерата ми е с оценка "G"...

Какво означава G-rated?

- Не искам да критикувам избора на другите, но за мен да не се събличам във филм или да бъда уязвима физически е избор, който правя за себе си. Съзнателно избягвам голотата във филмите си. Неотдавна направих цялото си родословно дърво с брилянтния д-р Хенри Гейтс. Ако не сте гледали предаването му "Finding Your Roots", поправете тази грешка, гениално е. Едно от нещата, които д-р Гейтс прави, е да ви каже с кого са открили, че сте ДНК роднини. Така открих, че имам генетична връзка с феминистката икона Глория Стайнем.

Нека поговорим малко за мода. Предполага се, че към теб често се обръщат световни марки. Как избираш кого да подкрепиш и кого не?

- Намирам това за много важни, обмислени решения. Не приемам повечето предложения. Много често се насочвам към предприятия, които се управляват от семейства - това е нещото, което винаги привлича вниманието ми. Chopard са семейство и това означава нещо за мен. Lancôme, макар и да не са семейна фирма, за мен се превърна в такава, защото сме заедно от много дълго време и всички вече се познаваме.