Предложението на редактора: прическата на Джулия Робъртс

  • Сподели:
Предложението на редактора: прическата на Джулия Робъртс

На Седмицата на модата в Милано Джулия Робъртс намери отговора за 2023 г. на костюмите си за "Златен глобус" от 90-те години.

Както времето свидетелства, Джулия Робъртс винаги е изглеждала много стилно в костюми. През 1990 г. героинята от "Стоманени магнолии" се появи на наградите "Златен глобус", за да получи статуетката си за най-добра актриса в поддържаща роля в мъжки костюм на Giorgio Armani с размер XXL, допълнен с червени къдрици, флорална вратовръзка и ботуши. А следващата година? Тя взе наградата за най-добра актриса за "Хубава жена" на същата церемония в костюм с пола на райе.

За Седмицата на модата в Милано и по-специално колекцията на Gucci пролет/лято 2024 г., Сабато де Сарно облече носителката на "Оскар" в блейзър и къси панталони, а стилистката Елизабет Стюарт сложи отдолу сив Henley (обърнете внимание на червено-зелената раирана панделка от крошгрейн на китката) и добави бижута Chopard, за да завърши тоалета.

Що се отнася до косата на Робъртс, фризьорът Серж Нормант, чийто екип стои зад заветните руси коси на Сара Джесика Паркър, демонстрира прясно подстригания бретон на Джулия.

Късият костюм се вписваше идеално в нотките, които де Сарно уцели в първата си колекция за легендарната италианска къща, като Kering обяви, че той ще поеме поста от Алесандро Микеле още през януари. Презентацията му в миланската централа на Gucci се лиши от ексцентричността и орнаментиката на предшественика му, като вместо това премести фокуса върху "материалите, формата и силуета".

"Искам да задам нова естетика за Gucci", каза де Сарно пред Vogue. "Това е началото на нещо ново."

Само времето ще покаже дали той ще успее да пресъздаде успеха на Микеле - или на Том Форд, чийто мандат като творчески директор оказа силно влияние върху предложението на де Сарно в петък.

NewGucci обаче вече има един заклет фен. "Великолепно!" сподели вълнението Робъртс в нов пост в Instagram.