Една глобална феминистка - Ани Ленъкс

  • Сподели:
Една глобална феминистка - Ани Ленъкс

Ани Ленъкс показа оригиналния си стил, докато отиваше на церемонията по връчването на наградата Earthshot в  MGM Music Hall, Бостън.

67-годишната шотландска певица се стопли при зимните температури, като се загърна с голям червен шал върху лилаво кадифено яке и панталон на райета.

Наградата Earthshot е благотворителна организация, основана през 2020 г. от Кралската фондация на принц Уилям. Принцът и принцесата на Уелс ще приключат престоя си в Америка, като обявят победителите на бляскавата церемония.

Звездата на Eurythmics завърши визията с виолетови ботуши на висок ток и носеше на ръката си допълнително кафяво палто с плюшено мече.

Благотворителната организация присъжда около 1,2 млн. долара на всеки от петимата победители в следните категории: опазване и защита на природата, качество на въздуха, възраждане на океана, живот без отпадъци и действия за климата. 

Тя се стреми да намери иновативни решения, които могат да помогнат за възстановяването на планетата през следващите десет години.  

Принц Уилям е вдъхновен за учредяването на наградата "Earthshot" от предизвикателството "Moonshot" на президента Джон Ф. Кенеди от 1962 г., което цели да изпрати човек на Луната в рамките на десет години. Ленъкс беше в качеството си на един от изпълнителите на събитието, изпълнено със звезди. 

Сред другите гости, които присъстваха бяха Били Айлиш, Ели Гулдинг, музикалното дуо Chloe x Halle и Шайлин Уудли. 

Домакини на събитието бяха Даниел Дае Ким и Клара Амфо. Освен принц Уилям и принцеса Катрин, сред водещите бяха Катрин О'Хара и Рами Малек. По-рано тази година Ленъкс и нейният сътрудник от Eurythmics Дейв Стюарт бяха въведени в Залата на славата на авторите на песни.

По време на събитието Ленъкс бе типично дръзка в гащеризон с камуфлажен принт, на който в оранжево бяха отпечатани думите Eurythmics, Annie и Love.

На гърба на еднокомпонентния си гащеризон Ани направи изявление и изписа с дребен шрифт думите "глобална феминистка".

Дуетът издава първия си студиен албум In the Garden през 1981 г. и оттогава е продал около 75 милиона плочи по целия свят.