Хелън Мирън: ''Не мисля, че красотата трябва да следва правила''

  • Сподели:
Хелън Мирън: ''Не мисля, че красотата трябва да следва правила''

Хелън Мирън за увереността и красотата на червения килим на фестивала в Кан.

Vogue се срещна с посланичката на L'Oréal Paris за разчупването на правилата и за това защо животът става все по-добър с възрастта.
На 77-годишна възраст Хелън Мирън изглежда още по-сияйна, отколкото при първата си поява на сцената през 80-те години. Това се дължи най-вече на увереността - такава, каквато може да се придобие само с възрастта.

"С напредването на възрастта животът ви става по-пълноценен. Неизбежно ставаш и по-мъдър, защото знаеш повече неща'', казва тя.

Именно тази увереност ѝ помогна да се справи с предстоящите си изяви на червения килим на филмовия фестивал в Кан през 2023 г., на който тя присъства заедно с L'Oréal Paris. Тя присъства на тържественото откриване и премиерата на филма "Жана дю Бари" в първата вечер на фестивала със синя коса, която идеално подхождаше на синята ѝ силна рокля, дело на Даниел Дел Кор и носеше ветрило с надпис #worthit с големи букви.

"Първият път, когато дойдох в Кан, беше толкова плашещ, ужасяващ и потискащ", разсъждава тя. "Сега мога да се смея и да му се наслаждавам. Възприемам го като представление." И наистина изглежда така сякаш прави нещата с лекота, но и излъчва достойнство. Нейните най-добри съвети за това как да се справите с преживяването?

"Трябва да имате рокля, която ви отива. В идеалния случай рокля, която е удобна, но това е доста идеалистично, защото много от роклите не са направени, за да ви бъде удобно, макар и да изглеждат невероятно."

Що се отнася до прическата и грима, Хелън винаги е готова да експериментира, а косата ѝ се е превърнала в нейна запазена марка. Всъщност, когато става въпрос за правила за красота, Мирън не е техен почитател.

"Не мисля, че трябва да има правила, и за щастие те са все по-малко. Израснах в свят, в който имаше всякакви правила по отношение на жените, а след това видях, че се появиха хора като Мадона, които ги разбиха. Тази жена е изцяло в сърцето ми. Всички правила са създадени, за да бъдат нарушавани."

"Винаги съм се подстригвала сама, но със сигурност никога не съм я боядисвала, освен от части с моята боя за коса L'Oréal Age Perfect. По време на COVID я пуснах да расте дълга и сега мога да я нося свободно по раменете си. Доста ми харесва фактът, че това беше нещо като нарушение на правилата за жените на моята възраст да имат дълга коса. Съществува негласно правило, че не се предполага да имаш дълга коса на определена възраст. Ако пък имаш дълга коса, то тогава трябва да си я прибрала на кок."