Тайната за по-добър сън, която французойките следват

  • Сподели:
Тайната за по-добър сън, която французойките следват

Всичко, от което се нуждаете, е лек и чувствен парфюм.

В офиса, на разходка и дори във фитнес залата французойките предварително знаят как искат да ухаят. Като пръскат парфюма си на равни интервали, за да са сигурни, че ухаят добре през целия ден, те дават да се разбере колко голямо значение отдават на ароматите - традиция, наследена от техните майки и баби, които са носели парфюм дори в къщи.

Да, те може и да не носят парфюма, който използват в ежедневието, но със сигурност се пръскат с лека и чувствена ''мъгла'', която не само ги кара да ухаят прекрасно, но и им позволява да спят по-добре, тъй като отпуска тялото и ума. Матилд Томас, основателка на козметичната марка Caudalie, потвърждава в книгата си ''The French Beauty Solution'' (Френското решение за красота), че ароматната смес от лайка, босилек, лавандула и мента върху възглавницата ѝ е идеалният начин да се отпусне след напрегнатите дни.В същото време и Силви Дюркудой, директор комуникации на Dior Beauty в Испания, обяснява, че носи парфюм преди лягане, тъй като силата на аромата се крие в начина, по който предизвиква емоции. Един релаксиращ и лек аромат може да активира частта от мозъка, свързана със съня, създавайки връзка с почивката и конкретния аромат.

Така че вместо да четете книга, да пиете чай от лайка или да слушате подкаст преди лягане, опитайте да отпуснете мозъка си с някой любим аромат. В крайна сметка мозъкът свързва всяка миризма с преживяване, спомен, ситуация. Следователно има аромати, които ни поставят на "безопасно и щастливо място", което предизвиква необходимото за съня състояние на спокойствие. По същество това е успокояващ ритуал. След горещ душ и изпълнена козметична рутина се напръскайте с лек и чувствен аромат (дори бебешки) и наблюдавайте как тялото ви се отпуска и релаксира по възможно най-естествения начин.