Коледна украса, внасяща празнично настроение, уют и топлина

  • Сподели:
Коледна украса, внасяща празнично настроение, уют и топлина

Коледа - последните дни от годината, които успяват да ни заредят с много положителни емоции, които да пренесем и в следващата. Това са дните от годината, в които повечето хора усещаме прилив на топлина и една сърдечна любов, която успява да ни обедини и събере с най-близките ни хора. Интензивните емоции, които преминават през нашата душа, ни карат да повярваме в чудесата, които носят тези най-светли дни от годината.

Коледа е моментът, в който повечето хора пренасят магията на вълшебствата, именно, чрез прекрасната украса и празничното настроение, които са част от тези свещени дни. Има хиляди начини , по които можем да преобразим своя дом си и да го превърнем в място изпълнено с щастие, топлина и коледна хармония.

Начините, по които можем да добавим своя почерк са най-различни, а най-често разпространения, който се е превърнал в истинска традициия е свързан с коледното дръвче, това е много разпространен символ, отбелязващ празника на Рождество Христово.

Коледното дръвче притежава хилядолетна история, свързана и с природната сила, която ражда живот във всяко едно елхово дръвче по света. 
Коледа е най-големият християнски празник, на който хората от цял свят честват раждането на Сина Божии – Исус Христос.

Коледна украса за празниците
Ръчно изработени украшения от плат 

Тези украшения могат да бъдат изработени от най-различни видове платове и материали, а най-традиционните цветове за Коледните празници са – бялото, зеленото и разбира се - червеният цвят, който носи послание за настроение, емоции и любов.

Фигурите, които можем да изработим ръчно, могат да бъдат най-различни видове като камбанки, джуджета, коледни еленчета, шапки, венци и всичко, което по някакъв начин ни отвежда в приказния свят на мечтите. 

Буркани с украшения
Все по-модерни стават декоративните буркани, които могат да бъдат напълнени, както с най-различни видове камъчета, така и със сушени цветя в различни нюанси. Освен буркани можем да използваме и стъклени прозрачни купи, шишета и гравирани плата, в които да подредим различни видове сушени цветя, които се доближават до сезона в който се намираме, а към коледните декорации, можем да добавим шишарки, червени панделки и пръчици канела.

Коледен венец
Коледният венец е символ на възкресението, безкрайността и вечността на човешкия дух. Той също през годините се е превърнал в традиция, която много народи запазват и до ден днешен. Венецът може да бъде изработен и ръчно, с помощта на иглолистни клонки, вплетени под формата на кръг, които могат да бъдат украсени по най-различни начини.

Коледните венци обикновено биват закачани на външните врати, като тяхната цел е да подскажат на останалите хора, че в дома ни е навлязла коледната магия и приказно настроение в очакване на Рождество Христово. В днешно време венците биват украсени с помощта на коледни топки, различни видове дребни топчета, камбанки, сушени плодове, цветни шишарки и коледни панделки.