Топ 10 на най-нелепите коледни и новогодишни подаръци

  • Сподели:
Топ 10 на най-нелепите коледни и новогодишни подаръци

Понякога в бързината да зарадваме най-близките си, не успяваме да обмислим своите покупки и така, вместо да поднесем приятна изненада, по-скоро провокираме учудване и смях в лицата на любимите хора. Всеки подарък трябва да носи някакво специално послание, особено когото е насочен към скъпи за нас същества. Той трябва да отпраща усещането за обич, нежност и внимание. Неправилно подбраните подаръци обаче сами по себе си имат способността да казват много неща и сега ще разберем, каква енергия и послание отпращаме, чрез своя избор на странни коледни изненади към близките си хора. 

Ще разгледаме кои са най-нелепите подаръци за празниците, които трябва да избягваме, ако искаме да зарадваме хората около нас и най-важното, да ги накараме да се почувстват наистина специални. 

1. Сапун
Поверието гласи, че сапунът притежава способността да отмива късмета и щастието от човешкия живот. Именно това е причината, той да се смята за един от най-неподходящите подаръци. Ако оставим обаче настрана старите поверия и се замислим над това, дали в действителност този подарък е подходящ и какво е невидимото послание, което изпращаме на човека отсреща, независимо дали той е наш близък, роднина или колега, ще разберем, че несъзнателно му намекваме да се изкъпе или пък, че полъхва неприятно. Ако искате да направите шега, няма проблем да поднесете този ефектен подарък, но ако искате наистина да зарадвате човека срещу вас, се замислете дали е много удачен този странен жест.

2. Рекламни листовки, мостри и флаери
Определено тези предмети действат озадачаващо, особено за човека, на когото са поднесени. Без значение дали това ще бъдат списания, визитки, флаери или пък рекламни листовки подканващи ни да закупим някаква стока, определено този тип подаръци са изключително нелепи, особено пък по коледните празници. Когато подобен род ''дарове'' идват от напълно непознат човек, бихме могли да го приемем за нормално, но когато вашият партньор или майка ви опаковат рекламна листовка или мостра в специална коледна хартия, започвате да се чудите дали тези хора наистина държат на вас.

3. Подарък животинка на някой, който не е подготвен за такава отговорност и не желае домашен любимец
Да подариш животинка е наистина прекрасен жест, но нека се замислим над това, дали този подарък също би бил толкова специален и положителен, ако ние самите не сме го пожелавали и нямаме никакви възможности да се справим с новия обитател в дома ни. Повечето деца изпадат в истинска еуфория само при мисълта, че щедрият белобрад старец ще им донесе мечтаната животинка, но всъщност хората, които не могат да се справят с подобна трудоемка задача, от която зависи и един нов живот, са напълно стресирани при вида на подобен подарък. А сега си представете, че никога не сте споделяли пред своите близки, че желаете домашен любимец, но въпреки това на Коледа получавате клетка с 5–6 броя хамстери. Ами сега?

4. Крем за бръснене, шампоан против пърхот или пък козметика за изчистване на бръчките
Това са още три нелепици, които трябва задължително да избягваме, ако не искаме смъртоносно да обидим човека, на когото мислим да ги подарим. Замислете се, ако от отсрещната страна направят подобен жест към вас, какви мисли биха ви минали през главата. Може би, че не се поддържате добре или пък сте прекалено стари, сбръчкани и за капак - с пърхот.

5. Домакински съдове
В случай, че вашият близък ви е помолил или предварително е споделил, че има нужда от някакъв уред, тиган или други домакински съдове, този подарък би могъл да се смята за подходящ. Но ако искате да изненадате своята половинка, не залагайте, нито на тигани, нито пък на каквито и да е било кухненски принадлежности. Малко са хората, които биха оценили този подарък и особено ако те не са запалени кулинари, баба ви или пък възрастната съседка отсреща, просто се въздържайте от подобен род изненади.

6. Коледни чорапи и долно бельо
Със сигурност малко са тези хора, които биха оценили подобен тип подаръци, особено когато не са очаквали този странен жест. Представете си, прекрасно опакован подарък, носещ красиво коледно настроение и хоп, отвътре надзъртат чифт гащи. Е, ако говорим за секси бельо подарено на любимата жена, звучи прекрасно, но ако става дума за долно бельо, включващо потник и гащи, плюс бонус чорапи от колеги и познати, си е малко притеснително и нелепо.

7. Дрехи с тигрови шарки, ресни, пайети или прекалено много шарки
Когато искате да зарадвате любим човек и сте се спрели на някаква дрехи, първо би било добре да сте напълно запознати със стила, точния размер, вкуса и любимите цветове на този човек, преди да инвестирате в скъпи дрехи, които може би никога няма да бъдат облечени. Когато подаръкът е към човек, който познаваме бегло, той се превръща директно в нелеп, защото всеки човек има различен вкус и е много трудно да налучкаме верния път при избора на дрехи. Може би и на вас ви се е случвало да получите красив пуловер, обувки, тениска, панталони, които не са вашия размер, след което дълго време да се чудите, какво да правите с тях.

8. Паста за зъби, интимен душ гел, самобръсначка или гъба за баня
Тук се спираме също на няколко нелепи подаръка, които имат способността да ''говорят'' без думи и да ни напомнят, че е дошло време да се изкъпем и преведем в приличен вид. Честно да си признаем, едва ли някой би се зарадвал на козметични продукти за баня, особено когато те идват от външни хора, тогава въпросите в главата ни ще стават все по-странни и сочещи към едничката мисъл: ''Защо ми подарява точно това, има ли някакъв подтекст в подаръка?''.

9. Карта за фитнес 
Този подарък не само, че говори, но директно ''крещи'' на получателя, че е време да свали излишните килограми. Ако този подарък смятате да го направите на близък човек и сте сигурни, че той наистина може да го оцени и да се зарадва – давайте смело напред! Но ако предварително не сте се консултирали с човека, на когото смятате да го подарите, бъдете напълно сигурни, че той ще търси скрито послание в този ваш жест на внимание.

10. Странни китайски джаджи, които и вие самите не знаете за какво служат
Все по-модерно става да търсим изгодната оферта и да закупуваме огромни нелепици, които в повечето случаи нямаме идея къде ще приложим. Ако не знаете за какво се използва дадена вещ и не сте напълно убедени, че човека, на когото ще я подарявате мечтае за такава, просто си спестете подобен тип покупки, които не само ще озадачат хората около вас, но и наистина са много нелепи. 

Пожелаваме ви успех в избора на подаръци за любимите хора и не забравяйте, че дори един малък и красив жест към тях - говори много повече от стотици безсмислени предмети! 

Бъдете здрави и Весели празници!