Анджелина Джоли и Chloé обединяват усилията си в колекция, посветена на съвременната женственост

  • Сподели:
Анджелина Джоли и Chloé обединяват усилията си в колекция, посветена на съвременната женственост

Новата модна марка на Анджелина Джоли, Atelier Jolie, се обединява с Chloé, за да пусне капсулна колекция дамски облекла.

Капсулната колекция Chloé x Atelier Jolie е изследване на съвременната женственост, което отдава почит на силата на сътрудничеството, ръководено от жени.
С флуидни силуети и тактилни детайли, капсулната колекция ready-to-wear е с акцент върху вечерните облекла и вечната естетика, вдъхновена от добре познатите елементи от гардероба на самата Джоли.

Колекцията е разработена съвместно от американската актриса и творческия директор на Chloé Габриела Хърст, която според информацията скоро ще напусне марката. Според изявлението, колекцията се опира на "мрежата от международни производители" на Chloé, за да включи "по-висок процент материали с по-ниско въздействие в сравнение с която и да е предишна колекция на модната къща".

Колекцията от предимно вечерни облекла ще включва плавни силуети, вдъхновени от гардероба на Джоли. Някои от дрехите подчертават работата на занаятчии от предприятие за справедлива търговия и обръщат внимание на социални предприятия, ръководени от жени, други са изработени от ''мъртви'' стоки и материали с по-ниско въздействие.

Статутът на Chloé като B Corp, който тя получи през октомври 2021 г., беше притегателна сила за Джоли. Процесът на сертифициране включва цялостна оценка на въздействието на дадена компания върху работниците, клиентите, общността и околната среда през целия период на дейността ѝ.

"Малко са луксозните марки, които са сертифицирани като B Corp. За мен беше важно да работя с Chloé, една от първите луксозни марки, които са B Corp", казва тя в изявлението си. "Приходите ми от това сътрудничество ще бъдат инвестирани в създаването на стажове за шивачи и занаятчии в Atelier Jolie."

През май Джоли стартира Atelier Jolie като марка за сътрудничество, която според нея ще улесни работата с шивачи, моделиери и занаятчии в световен мащаб. Ще се използват само остатъци от винтидж материали и ''мъртви'' наличности. Подробностите за бизнес модела бяха оскъдни по време на обявяването, а сътрудничеството с Chloé е показателно за това как Atelier Jolie ще работи занапред. Джоли се присъединява към нарастващия списък от знаменитости, които през последните години стартираха собствена марка за красота и мода.

"От момента, в който чух за визията на Анджелина за Atelier Jolie, повярвах в нея", казва Хърст в изявление. "Това е начин да издигне другите чрез красотата на изработката на дрехи и дълбокото ѝ уважение към околната среда. За мен е чест, че Chloé ще бъде първият сътрудник на Atelier Jolie, тъй като и двете имат високи идеали за подобряването на нашия вид."