Дизайнерката мис Клеър Съливан преработи емблематичната рокля на Кари Брадшоу

  • Сподели:
Дизайнерката мис Клеър Съливан преработи емблематичната рокля на Кари Брадшоу

В случай че сте пропуснали, Сара Джесика Паркър е новата дигитална звезда на корицата на Vogue, точно навреме за премиерата на втория сезон на "And just like that".

В новото си видео за Vogue Паркър отдава почит на стилната си екранна героиня Кари Брадшоу, като носи някои от характерните ѝ дрехи и аксесоари, включително чанта Fendi и обувки Dior. Но има една конкретна рокля, зад която стои интересна предистория: Паркър носи рокля с вестникарски принт, но не тази от ерата на Джон Галиано в Dior. По-скоро това е нова интерпретация, създадена от изгряващата дизайнерка мис Клер Съливан.

Новата рокля е резултат от сътрудничеството между Съливан, стилиста на Vogue Джордън Бикъм и режисьора Бардия Зейнали. Триото смятало, че видеото се нуждае от стилно намигване към известната вестникарска рокля, която Кари носи в оригиналния сериал "Сексът и градът", трети сезон, епизод 17. (Тя я облича отново и във втория филм.)

"Искаха да видят моя подход към нея", казва Съливан. Като голям фен на Кари Брадшоу, дизайнерът веднага се впуска в работата. "За да внесем допълнителна драма, използвахме нейни корици и статии за Vogue".

За да започне процеса на проектиране, Съливан прелиства седемте корици на американския Vogue и статиите на Паркър, а след това работи с графичния дизайнер Якоб Вайнцетел, за да ги събере в специално отпечатан плат от копринен креп. Макар че дуото не използва всички корици, те се постараха да използват любимите си. Личният акцент на Съливан е тази от февруари 2002 г. 

"Беше забавно - докато шиех, ги четях. Буквално в четири сутринта бях на шевната машина и четях статиите."

След като платът е отпечатан и готов за проектиране, Съливан се заема да го драпира по изкусен начин - наслагва го върху вграден корсет, за да придаде форма на цялостната визия. "Процесът ми е много тежък за драпиране", казва Съливан. "За мен беше важно да начертая материята и да помисля как ще се чете печатът." След като роклята е изработена, Съливан добавя ярки щрихи от черен тюл за текстура. "Джордън и аз се спряхме на момента с тюла-рамо. Той е вдъхновен от старото палто на Comme des Garçons, което Кари носи в шоуто."

Макар Съливан да не е била на снимачната площадка, когато Паркър е облякла готовата вестникарска рокля, по-късно тя чува от звездата за нейното специално, единствено по рода си пресъздаване. "Сара беше много трогната и развълнувана от това, да види как всички тези спомени се събират заедно", казва Съливан. Дизайнерката казва, че създаването на кутюра е една от любимите ѝ модни задачи досега. "Това беше сюрреалистично преживяване. Със сигурност едно от най-любимите ми неща, които някога съм създавала."