Jolie Madame: Жизел представя новата чанта на Balmain

  • Сподели:
Jolie Madame: Жизел представя новата чанта на Balmain

Balmain открива втората част от кампанията си за лято 2024 и представя чантата Jolie Madame.

Дуетът Рафаел Павароти и Жизел Бюндхен се завръща за втория старт на лятната кампания, която се фокусира върху силуетите на "новия френски стил" на основателя на модната къща - Пиер Балмен.
Новата лятна кампания на Balmain отбелязва стиловото наследство на основателя на марката чрез изискани черно-бели кадри.

"Черно-белите кадри на фотографа Рафаел Павароти и зашеметяващите пози на Жизел напомнят за легендарните следвоенни модни редакции, запечатали първите творения на Balmain. Те улесняват разбирането на невероятното влияние, което богатите архиви на тази модна къща оказаха върху нашата колекция, тъй като много от моделите, които видяхме на подиума през септември миналата година, пряко препращат към някои от най-емблематичните творения на Monsieur Balmain в стил "Нов френски стил"." Това са думите, с които Оливие Рустейн, творческият директор на марката, описва втората част на кампанията за колекция пролет/лято 2024 г., заснета отново от Рафаел Павароти и с участието на легендарната Жизел Бюндхен.

За разлика от първата част на кампанията, публикувана преди няколко месеца, в която акцентът падаше върху пищността на палитрата на творенията, както и върху повтарящото се присъствие на розата - един от най-известните подписи на френския дизайнер; в тази нова кампания обаче главната роля със сигурност е върху силуетите, благодарение и на акцента, който изборът на черно и бяло на снимките поставя върху прецизните и скулптурни кройки на творенията, подписани от Рустейн.

Наследството на Пиер Балмен в областта на модата несъмнено е важно наследство, което не само го прославя в средата на XX век в и без това богатата панорама на френската висша мода, но което се връща и днес, представлявайки незаменима част от историята на модата, която става все по-съвременна - макар че е била такава от самото начало - благодарение на изобретателността на настоящия творчески директор. Предложенията на основателя на модната къща, които бяха определени като "нов френски стил", всъщност бяха преработени за следващия летен сезон и станаха жизненоважни и благодарение на икона каквато несъмнено е Жизел и нейните пластични и театрални пози.

"Одата за розата през сезона все още е налице, макар и понякога сведена до обикновено цвете, гравирано над златно копче, но за тази фотосесия Жизел и Рафаел дадоха ясно да се разбере, че светлината на прожекторите леко се е изместила и сега свети върху трайния дух и отличителните силуети, които продължават да характеризират тази модна къща", завършва Рустейн.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.