Както само една кралица може: Наоми закри ревюто на Balmain

  • Сподели:
Както само една кралица може: Наоми закри ревюто на Balmain

Поразителна поява в чест на новата мъжка колекция на Оливие Рустейн за френската модна къща.

Оливие Рустейн може да се похвали с това, че предизвиква вълнение на всяко свое ревю на Balmain. Той не направи изключение от правилото и при представянето на мъжката си колекция за есен-зима 2024-2025 г. на парижката Седмица на модата (първата изцяло мъжка колекция от четири години насам), като покани супермодела Наоми Кембъл да закрие ревюто му.

Мъжки гардероб на кръстопътя на жанрове и стилове, с изненадващо жива палитра от цветове.

Именно в 19-и район, североизточно от Париж, Оливие Рустейн избра да представи силуетите на новата си мъжка колекция за Balmain. Шоуто беше изпълнено със събития, тъй като беше първото му ревю на 100% мъжки облекла след четиригодишно прекъсване, а е известно, че дизайнерът не прави нещата наполовина.

В противоположния край на спектъра на тихата луксозна тенденция, която в момента завладява модата, той предложи гардероб, в който царуваше максимализъм: части от лицето като очите и устата се превърнаха в блестящи мотиви или в цялостни татуировки върху топове и палта, а точките сублимираха ризи и вратовръзки. Оливие също така заложи на смели цветови комбинации, играейки на картата на цветните блокове с пламтящи червени блейзери, люлякови панталони за костюми и миксирани принтове.

За първи път Оливие Рустейн направи впечатление с откровеността и визуалната жизненост на колекцията си за Balmain. Безспорно имаше модни акценти, не само в кройката, но и в избора на аксесоари. Концепцията му за красотата беше изразена в златни нюанси (дълги бижута разделяха лицето в повечето визии), както и във флорални мотиви. Някои облекла бяха превърнати в истински произведения на изкуството благодарение на редица златни орнаменти, включително един, носен от самата Ноами Кембъл, с който ревюто завърши. Тя беше облечена в дълго бежово палто, съчетано с плавни черни панталони, като всичко това беше украсено със скулптурен букет от цветя. Изключителен момент, който гостите и фотографите побързаха да увековечат.

Мъжът на Balmain е отражение на личността на Оливие Рустейн: трогателен, изпълнен с противоречия и изключително оригинален. Джемпърите са обсипани със златни детайли, саката са дълги и с широки рамене, осеяни с целувки. Момчетата на Balmain ходят на високи токчета, но обичат и ниските бели маратонки. Може би повече от всякога досега Оливие е създал гардероб, който да отговаря на всички вкусове. 

Дефилето включваше и модели с различен произход, което свидетелства за ангажимента на Рустейн към разнообразието.

Какъв финал само!

Виж още