Кристи Търлингтън: Да съжаляваш за нещо е загуба на време

  • Сподели:
Кристи Търлингтън: Да съжаляваш за нещо е загуба на време

Тя притежава нещо, което малко модели имат - присъствие и земност. 
Стои на мястото си, но в същото време излъчва лека срамежливост. 
Кристи Търлингтън не е просто модел.
Тя е пример за подражание и истинско въплъщение на красотата, актуална през всеки век.
Много достойнство. Селектиран сексапил. Качества, които фотографът Итън Джеймс Грийн определено е уловил в кадрите за Harper's Bazaar, нейната 14-та корица за списанието.

Кристи Търлингтън, емблематичният супермодел, известен със своята грация, красота и филантропски начинания, завладява света на модата от десетилетия с поразителното си присъствие и непоколебима ангажираност към социални каузи. Вдъхновена от собствения си опит с раждането, Търлингтън основава ''Every Mother Counts'', организация с нестопанска цел, посветена на това да направи бременността и раждането безопасни за всяка майка, навсякъде по света. Нейният ангажимент към майчиното здраве и правата на жените ѝ спечели широко признание като състрадателен и всеотдаен хуманитарист. Когато през 2003 г. ражда дъщеря си Грейс, Кристи получава кръвоизлив след раждането, което я кара да се съсредоточи върху подобряване на майчиното здраве. Към днешна дата организацията "Всяка майка има значение" е помогнала за подкрепата на повече от 1,5 милиона жени, семейства и здравни работници и е инвестирала повече от 42 милиона долара в повишаване на осведомеността и разработване на решения, ръководени от общността. 

Родена на 2 януари 1969 г. в Уолнът Крийк, Калифорния, Кристи Търлингтън открива страстта си към моделирането в ранна възраст. Нейните класически черти, лъчезарна усмивка и уравновесеност я отличават в една индустрия, известна с непрекъснато променящите се тенденции и стандарти. Търлингтън бързо става известна през 80-те и 90-те години на миналия век, превръщайки се в един от най-търсените модели на своето поколение и украсявайки кориците на безброй списания, включително Vogue, Harper's Bazaar и Elle. Няма да е пресилено, ако кажа, че тя е един от най-успешните и обичани модели на нашето време. Търлингтън влиза в историята, когато на 19 години подписва ексклузивен договор с Calvin Klein за лансиране на аромата Eternity; последната си кампания за Eternity тя прави преди две години. Кристи не обича особено много да ходи по модни ревюта - и отбелязва, че през последното десетилетие е ходила само на три: за Marc Jacobs, когато е била на 50 години, и напоследък - за Ralph Lauren и Pucci. 

"Кристи е най-класическата красавица", казва приятелката ѝ Синди Крауфорд. "Тя е единствената от нас, която Метрополитън използва като манекен. Тя притежава онзи тип красота, който би бил описан като красив през всеки век".

Но докато някои нейни съвременници са останали част от индустрията, все още влюбени и част от блясъка на всичко това, Търлингтън никога не се е чувствала задължена или въвлечена в нея. През 1994 г., на върха на ранния си успех, тя прекъсва кариерата си на модел, за да учи в Нюйоркския университет, който в крайна сметка завършва с отличие. 

Пред Лия Черников от Harper's Bazaar Кристи разказва, че е присъствала на баскетболен мач на сина си в гимназията, където противниковият отбор е раздал нейна гола снимка от стара фотосесия като тактическа закачка, но аз по-скоро бих описала този ход като гавра и евтин номер. "Бях изненадана, че това не се е случило по-рано, за мен постъпката беше много груба. Всичко, което тогава исках, е да изчезна. Но не се чувствам неудобно от работата си. Да съжаляваш за нещо е загуба на време."

Кристи обича да практикува йога, да спортува и да прекарва време със семейството си. Тя и актьорът и режисьор Ед Бърнс споделят две деца - Грейс, 20 г. и Фин, 18 г. Хобитата ѝ служат не само като форма на релаксация, но също така отразяват ангажимента ѝ към холистично благополучие и грижа за себе си. 

Не искам да се представям за лицето на застаряващата красота.

Търлингтън обаче се замисля какво означава да остарееш и да навлезеш в нов етап от живота си. "След пет години ще навърша 60 и искам да започна да обмислям какви ще бъдат следващите пет години лично за мен. Една от моите приятелки е в началото на 60-те си години и вярва, че златната възраст е 68 години. Това е времето, в което можеш да бъдеш баба, ако децата ти имат семейства. Вероятно сте се пенсионирали. Надявам се, че ще съм достатъчно здрава, за да се радвам на внуците си или да имам повече гъвкавост, време и свобода. Харесва ми идеята, че това е по-далечно число, защото си казвам: "О, мога да стигна до 68".''