In Women We Trust: няколко поколения супер модели в пролетната кампания на Donna Karan

  • Сподели:
In Women We Trust: няколко поколения супер модели в пролетната кампания на Donna Karan

Фотосесията "In Women We Trust" включва осем емблематични модела от няколко поколения - от Линда Еванджелиста и Синди Крауфорд до Лия Кебеде и Имаан Хамам.

Донна Каран обяви мащабно подновяване на дейността си с пускането на нова кампания, изпълнена със супермодели. Компанията, озаглавена "In Women We Trust", описва ангажимента за пролетта на 2024 г., като "ярко честване на емблематичното наследство на марката, което сега бележи нова глава както в модата, така и в бъдещето".

"In Women We Trust" е супер силно изявление. Нуждаем се от повече жени, които да ни водят в бъдещето, защото жените мислят по различен начин. Не става въпрос за дрехите, а за жената, която носи тези дрехи", казва моделът и актриса Амбър Валета.

Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Шалом Харлоу, Каролин Мърфи, Имаан Хамам, Карли Клос, Лия Кебеде и Амбър Валета са осемте дами от индустрията, които бяха заснети от легендарната фотографка Ани Лейбовиц. Кампанията "На жените се доверяваме" прославя уникалната визия на Donna Karan New York за "вечна елегантност, овластени жени и достъпен лукс - пригоден за днешните дами", се казва в съобщение за пресата. 

Всяка една от жените е имала своя собствена връзка с Donna Karan New York през годините. Както обяснява Еванджелиста в интервю за марката:

"Donna олицетворява силата и чувствеността. Можеш да бъдеш такава, каквато си поискаш."

Известна най-вече с популяризирането на капсулния гардероб, линията "essentials" на Donna Karan New York промени начина, по който жените се обличат завинаги. "Тя въведе нов стил на обличане, който възхваляваше жените и техните тела. Това беше нейната деликатна страна и все още е", казва Крауфорд. Новото обновяване има за цел да улови тази същност - и да представи миналото, настоящето и бъдещето на компанията.

За да създаде предложенията за пролетта на 2024 г., марката проучва богатия си архив от визии и винтидж детайли. Колекцията, която включва нови варианти на характерни артикули, сред които памучни ризи, бодита, драпирани рокли без ръкави и леки блейзери, отдава почит на известната система на Каран за обличане Seven Easy Pieces.

Ценовият диапазон на колекцията - която марката описва като "нова ера на достъпен лукс" - е от 159 до 599 долара.

Виж още