Грейс Бърнс, дъщерята на Кристи Търлингтън, дефилира на модния подиум в Милано

  • Сподели:
Грейс Бърнс, дъщерята на Кристи Търлингтън, дефилира на модния подиум в Милано

Супермодели като Кристи Търлингтън, Кейт Мос и Синди Крауфорд доминираха на модните подиуми през 90-те години на миналия век (а понякога доминират и днес).

Сега техните потомци също официално се подвизават на модните подиуми. Присъединявайки се към редиците на Лайла Мос (дъщерята на Кейт) и Кая Гербер (дъщерята на Синди), Грейс Бърнс остави своя отпечатък в модния календар по време на Седмицата на модата в Милано, следвайки стъпките на известната си майка Кристи.

Бърнс, която е на 19 години, отбеляза първото си голямо ревю в месеца на модата, като дефилира в пролетната колекция за 2024 г. на Алберта Ферети. Тя се разходи по подиума, облечена в прозрачна рокля с флорален принт с едно рамо.

Макар че това е първото ѝ голямо дизайнерско ревю - и със сигурност предстоят още такива през този месец - технически това не е първият път, когато Бърнс дефилира. През юни тя дебютира на модния подиум на ревюто на LuisaViaRoma x British Vogue във Флоренция с елегантна бяла рокля на Виктория Бекъм.

По-рано тази година тя се снима и в кампанията на Carolina Herrera заедно с майка си.

Явно гените на Търлингтън са силни. 

Ревюто на Alberta Ferretti се проведе в Cortile della Rocchetta в историческия замък Castello Sforzesco в Милано.

Дъждът, който заплашваше да завали, изчака по-късно - Глен Мартенс от Diesel, който също проведе шоуто си на открито, нямаше този късмет, но това беше един от случаите, в които природата добави точното количество ефекти.

Ферети си спечели име с рокли на богини, които бяха по-скоро деликатни, отколкото драматични. Бялата рокля от шифон, с асиметричен корсаж, набразден от едната страна и меко драпиран от другата, е образцова, а като се има предвид, че предшествениците ѝ датират от Древен Рим, тя наистина е вечна. 

Още отпреди пандемията Ферети се е фокусирала върху разширяването на гамата си, защото жените не могат да живеят само в шифон. Лекотата, която е отличителна черта на вечерните ѝ стилове, не винаги се е пренасяла в дневните ѝ дрехи, но роклята с чизми, която се разливаше от едното рамо и откри ревюто, и дългите бели рокли с ръчно прибрани плисета, които я последваха, имаха лекотата на курортни дрехи. Тя запази това настроение с памучни пижами на райета и риза, изрязана щедро като кафтан. 

След това имаше поредица от кройки с големи размери или с джобове - истинска смесица от силуети - плюс няколко миниполи. Колекцията се разви в твърде много посоки, но в центъра на всичко беше перфектната бяла рокля на богинята.

Виж още