Нестандартните сватбени рокли на Клои Севини и Елизабет Фокс Роузбъри

  • Сподели:
Нестандартните сватбени рокли на Клои Севини и Елизабет Фокс Роузбъри

Клои Севини и Елизабет Фокс Роузбъри са булките-музи за тези, които при избора на рокля за своето "да" мечтаят да излязат от обичайното, благодарение на неочаквана рокля със сюрреалистична красота.

Сватбени рокли: време е за сюрреализъм
Сюрреализмът вдъхновява модата в наши дни. А от страна на булчинската мода изглежда, че дори роклите искат да изненадват с неконформистки щрихи. Последните примери идват от Клои Севини и Елизабет Фокс Роузбъри, които за сватбата си, избраха съответно рокля на Жан Пол Готие и творение на Schiaparelli Couture на творческия директор Даниел Роузбъри (известен още като брата на булката).

Всичко за роклята на Chloë Sevigny
Роклята на Jean Paul Gaultier, проектирана от творческия директор Глен Мартенс, която актрисата избра за сватбения си ден заедно с галериста Синиша Мачкович, е сюрреалистична приказка. Рокля от колекцията Haute Couture пролет-лято 2022 г., изработена от тюл и бяла дантела, почти напълно прозрачна, с преувеличени детайли на раменете и шлейф, напомнящ на морско създание. Визията се допълваше от обемен воал, свален веднага след церемонията, и красив букет от бели цветя, също толкова нетрадиционен, колкото и самата рокля.

Всичко за роклята Roseberry на Елизабет Фокс
За късмет Елизабет е по-малката сестра на творческия директор на Schiaparelli, Даниел Роузбъри. Дизайнерът е създал за нея рокля, която ще помним дълго време. Бяла рокля със сюрреалистичен чар, без презрамки, с украсено със злато и перли бюстие, подчертана талия и пола тип "русалка". Тя беше допълнена от серия ексцентрични аксесоари, като златни флорални очила, украсени с нишки от перли, и диамантени обеци на макси цветя. За приема булката премахна долния подгъв, превръщайки роклята в мини, и замени токчетата на ток, също Schiaparelli Couture, с практични бели Dr. Martens с рок отношение.