Омагьосващото спокойствие на ревюто на Giorgio Armani Privé Haute Couture, в което перлата заема централно място

  • Сподели:
Омагьосващото спокойствие на ревюто на Giorgio Armani Privé Haute Couture, в което перлата заема централно място

Според дизайнера преливането разкрива най-интимната ни красота: вътрешното спокойствие.

Ревюто на Giorgio Armani Privé за есен/зима 2024 2025 г. отдава почит на усещането за спокойствие чрез силата на перлите.
Джорджо Армани вярва, и то с право, че личното спокойствие е изгубено. Дизайнерът е отишъл при перлата, за да намери усещането за спокойствие, от което всички се нуждаем.

"За предстоящата зима създадох облекла, които предизвикват представа за тиха елегантност, дискретна и същевременно луксозна.  Перлите, с техния блясък, който омагьосва и никога не заслепява, ме вдъхновиха да си представя една интензивна, съблазнителна жена, с лунен и едва ли не меланхоличен чар", обяснява кутюриерът.

Перлите, свързвани с Луната и кристалната стихия на водата, със своята мъдрост и уникалност (все пак няма две еднакви перли), символизират чистота и спокойствие. Посвещение на любовта, което Армани прави на жените, които го обичат и носят творенията му, благодарение на една пищна и дълбоко негова колекция, която има за цел да потърси в красотата на една дреха най-интимната красота, която притежаваме, онова чувство за вътрешно спокойствие, което по една или друга причина често забравяме да приложим на практика. Широко разпространената потребност от спокойствието на перлите продължава да живее в разказа за ревюто на Giorgio Armani Privé Haute Couture.

За да създаде такава колекция, Джорджо Армани трябва да е наблюдавал перлите в дълбочина, с тяхната уникалност във фасети и форми, за да изпълни дрехите си със спокойна чувственост. Мекота, която живее в плавността на топовете, в твърдостта на раменете, в плавността на панталоните, във финеса на прозрачностите и в кресчендото на хроматичната наситеност.
Всъщност колекцията, подобно на химера, е разгърната от дневната светлина до първите лъчи на следващия ден, преминавайки през звездното небе: първо има рокли с ярки нюанси, които потъмняват благодарение на черната кройка, сякаш целунати от лунната светлина, а след това се връщат към мекия и спокоен блясък на зората. Роклите са истински бродирани скулптури, а перлите, базирани на играта на светлината, създадена от луксозните материи като коприна, кадифе и тюл, действат като извисени спътници в естественото движение на тялото. Така силуетът е проектиран, изваян, благодарение на силата на блясъка. И чист като перла.

"Висшата мода ми позволява да обгърна дрехите с магия, която е недостижима в ежедневната мода. Тази колекция е съвършеният израз на начина, по който си я представям: тя е графична, чиста, есенциална, но и блестяща. И преди всичко, това е колекция, която възхвалява успокояващата сила на красотата и хармонията.''

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.