Страст, необуздан дух и любов в новата колекция на Галя Лахав

  • Сподели:
Страст, необуздан дух и любов в новата колекция на Галя Лахав

Дизайнерката Галя Лахав създава модната си къща повече от 30 години след като напуска кариерата си в сферата на образованието. Галя е родена в Русия в семейство на шивачки и от ранна възраст изпитва силна страст към шиенето и проектиранетo.

Роклите на Galia Lahav Couture са известни с романтиката си, с оформящи фигурата силуети и сложни детайли. В продължение на много години преподаване на изкуство тя развива желанието да превърне произведенията си в мода и скоро след това създава своя марка.
В момента Лахав се смята за един от водещите световни дизайнери, които персонализират пищни рокли за известни личности и аристократични жени в чужбина. Тъй като името ѝ е световно признато, тя винаги остава вярна на произхода си на дизайнер, демонстрирайки романтични и драматични елементи във всяка завладяваща рокля.

Galia Lahav е дизайнерска къща за булчинска и вечерна мода, която е майстор в изкуството да създава луксозни рокли. Роклите на Galia Lahav не са скромни, а по-скоро екстравагантни и със сложен красив дизайн. С прочутите си илюзионни гърбове, каскадни поли от копринен тюл и италианска дантела от слонова кост тя създаде марка, която е нарицателно име в булчинската индустрия. Всички рокли, създадени в студиото на Галя, са ръчно изработени от най-добрите шивачки в Израел и с луксозни техники на шиене.

Марката може да бъде намерена в над 40 магазина по целия свят в Европа, Австралия и Съединените щати. От основаването на компанията Галя се стреми да предефинира модата за жените, създавайки най-търсените рокли в света.

Вдъхновена от операта "Кармен", която проследява любовната афера между войник и независима жена, колекцията AMOR на Galia Lahav Couture улавя интензивността на любовта. Флоралните детайли, зашити по развяващи се бални рокли и елегантни дантелени кройки, са почит към романтичния дух и вечната красота на операта. Следвайки примера на драматичното произведение, тази линия насърчава булките да изразят себе си, като изоставят нормите със смели визии.

"Исках да създам колекция, която да възхвалява свирепия и необуздан дух на любовта", казва Шарън Север, главен дизайнер на Galia Lahav. "Целта на AMOR е да даде възможност на булките да бъдат безстрашни, изразителни и авантюристични, за да изследват страстта, която гори в тях."

''Като отдаден ученик Шарън напуска семейството и родния си град в Ашдод, Израел, за да преследва мечтите си да стане моден дизайнер в един от най-приказните градове в света – Париж. Завършил BFA и притежаващ модна диплома от Американската академия в Париж, Шарън също чиракува при Christian Lacroix, Pierre Balmain, Carven, Balenciaga и някои от другите водещи парижки модни къщи. Това, което може би не знаете е, че Галя е била учителка на Шарън по изкуства и занаяти. Галя винаги се е възхищавала на таланта на Шарън и начина, по който той скицира и проектира с изключителна грижа и деликатност, което винаги води до съвършенство'' - пише в официалния сайт на модната къща.

По-долу разгледайте част от забележителна визия от колекцията на Galia Lahav Couture за пролетта на 2024 г.

Рокля Каталина от органза и бродерия

Рокля Фуего от дантела и тюл 

Рокля Летиция от органза и пера

Рокля Евита от дантела, висока яка и дълъг ръкав

Рокля Емилия от тюл и пайети 

Рокля Рейна от тюл и дантела на цветя