Човешка енергия: какво може да ви каже вашето биополе и как да го "разчетете" правилно

  • Сподели:
Човешка енергия: какво може да ви каже вашето биополе и как да го "разчетете" правилно

Защо обръщаме все по-голямо внимание на биоенергийното поле, как да го разчитаме правилно и каква е подсказката за "силната" енергия на всеки от нас?
Въпросите за това кои сме ние, какви скрити възможности имаме, как и по какво се различаваме един от друг, отдавна тревожат човечеството. Не всичко може да бъде обяснено от науката, а и необходима ли е тя? Фактът, че човешкото същество не е само физическа обвивка, изглежда е очевиден за всички. Снежана Тон, биоенергетик и хипнолог, разказва за това какво е присъщо на нас освен тялото и физическите характеристики.

Човешкото биоенергийно поле е жизнената енергия, която обгръща физическото ни тяло като пашкул. Именно по това се различаваме един от друг, тъй като дебелината на този пашкул е различна за всеки. Всеки използва енергията си по различен начин през живота си. С мисленето, поведението си можем както да изтъним полето си, така и да го укрепим. Тази енергийна структура съхранява отпечатъците от нашите житейски решения и на свой ред ни влияе.

За да изчислите какво биополе има даден човек, не е необходимо да имате свръхестествени способности. Вероятно сте забелязали, че в обкръжението ви се оказват полярно различни един от друг хора. Предназначението на биоенергийното поле е да ни предпазва от негативното влияние на околните, от болести, лоши емоции и други вредни влияния, които могат да развалят живота ни. Степента на защита зависи от дебелината и здравината на енергийния ни пашкул. Върху тези показатели влияем ние самите чрез мисленето си, отношението си към живота и неговото възприемане.

Как силното биополе се проявява в живота?
Здраве
Човекът със силно биополе е здрав човек. Той не знае какво е сезонна настинка и не се влияе от атмосферното налягане, дъжда и по-сериозните заболявания. За негови основни признаци се смятат силният имунитет и парещите очи.

Кариера
Човекът със силно биополе е успешен. Всичко, което е замислил, лесно се реализира. Контактът с такава личност е приятен за другите хора и те лесно се съгласяват да общуват с него. Ако е служител, то пътят по кариерната стълбица за него не е толкова трънлив. Той знае как да бъде полезен на компанията си и вижда своите възможности. Силно биополе е и самоувереността, която със сигурност има положителен ефект върху способността за водене на бизнес.

Връзки
Тъй като общуването с човек, който има висококачествено биополе, привлича хората, той най-вероятно не изпитва липсата на внимание от страна на противоположния пол. 

Устойчивост
Това, че човек има силно биополе, не означава, че животът не подлага на изпитание неговата устойчивост. Просто такива хора възприемат проблемите като предизвикателства, за да преминат на следващото ниво, и се справят перфектно с тях. Този философски подход им помага да се движат по пътя си уверено и да запазят положителна нагласа. От такива хора няма да чуете, че им се е случило нещо, което не могат да преодолеят. Те знаят, че са отговорни за начина, по който е устроен животът им.

Как да възстановим биополето?
Всяко биополе може да бъде (а понякога се налага да бъде) възстановено. За един от отличните методи се смята медитацията, ароматерапията има укрепващ ефект, а работата с психолог помага да се разтовари натрупаният ''багаж'' и да се промени животът към по-добро. В крайна сметка започваме да се самоунищожаваме, когато се отдръпнем от вътрешния глас. Научете се да се чувате, върнете се към истинското си аз. Това обикновено е най-важният момент по пътя към възстановяване на енергийния баланс.

За да поддържате биополето си в добро състояние, научете се да разпределяте правилно времето между работата и почивката. Физическото ви състояние силно влияе на емоционалното, а то се отразява на силата на биополето. Ето защо е изключително важно да се храните с натурална храна, да спортувате, да поддържате активност и да се грижите за възстановяването на здравето си. Живеем в общество и сме силно зависими от заобикалящата ни среда (дори и да си мислите, че не сме). Обръщайте внимание на хората със силна положителна енергия, събирайте се с тях и ще забележите как ще се промените към по-добър начин на живот.

Автор: Снежана Тон