Основни грешки в поведението ни, които отслабват енергийната ни защита

  • Сподели:
Основни грешки в поведението ни, които отслабват енергийната ни защита

Ще разиграем няколко основни сюжета, с които се сблъсква почти всеки втори човек по света и ще ви дадем полезни решения, чрез които бихте могли да поработите върху своето поведение, за да можете да запазите духа си спокоен, а психиката си - напълно здрава.

Критика от семейството
В този случай бихме могли да се вслушаме, ако съветите са конструктивни и са с цел да ни помогнат да не правим бъдещи грешки. Ако обаче твърде много се самовглъбим в това, което чуваме, не ни харесва и не желаем някаква промяна, можем да отслабим напълно психологическата си защита и да изпаднем в депресия. Ако пък се разгневим и директно избухнем срещу критиките, които чуваме от своите близки, няма да можем да разберем в какво се състоят нашите грешки или пък просто се опитаме да се защитим - и в двата случая ще е по-добре да запазим самообладание и търпеливо да чуем онова, което близките ни искат да ни споделят, след което можем да направим изводите си.

Критиката не винаги е нещо лошо и с цел да ни навреди, напротив има много конструктивни критики, които биха ни помогнали да поработим върху себе си, за да се чувстваме щастливи и в повечето случаи обикновено те идват от хората, които истински държат на нашето благополучие, затова трябва да си направим труда да се вслушаме в съветите им, като от нас зависи, дали ще ги следваме или пък ще изберем собствен път. Но и в двата случая не трябва да подхождаме с агресия, нито пък да попадаме в дълбоки размисли, самокритики или депресии.

Когато ви лъжат – избухвате
Никога не избухвайте, когато разберете, че човекът срещу вас не е искрен, защото това отнема от защитните ви сили. Яростта е способна да пие от енергията ви и да ви вкарва в негативни ситуации, затова просто запазете спокойствие и се опитайте да разобличите лъжеца и да му покажете, че чрез конкретни факти сте разбрали, че той се опитва да ви подведе. Никога не премълчавайте това, което мислите, особено пред човек, който се опитва да ви използва и лъже, защото веднъж направите ли го, не само ще отслабите защитните си сили, но ще изгубите самоуважението и достойнството си.

Нервността и постоянното мрънкане разхлабват защитните ни механизми
Научно доказан факт е, че когато сме обзети от негативност и постоянно недоволство нашите защитни енергийни сили намаляват, което ни кара да се чувстваме нещастни. Когато сме изнервени и стресирани е по-добре да дадем няколко минутна почивка на своята психика, вместо допълнително да нажежаваме обстановката, като пораждаме още негативни мисли в съзнанието си. В повечето случаи обикновено изливаме гнева си върху когото не трябва под напора на силните емоции, които са ни завладели на момента, затова е по-добре да успокоим мислите си и да се съсредоточим над нещо положително и красиво в живота ни. 

Давате безплатна храна на емоционалните вампири
Всички ваши негативни емоции могат да бъдат храна за хората, които са успели да провокират подобни чувства във вас, затова ако се сблъскате с подобен екземпляр, никога и в никакъв случай не показвайте колко нестабилни и емоционални сте в действителност - бъдете гъвкави, запазете самообладание и действате с твърдост и хитрост, само така можете да се справите с лошите и коварни личности, с които със сигурност ще ви срещне животът някой слънчев ден.

Емоционалните вампири се хранят с вашите емоции, особено с тези, които отключват във вас – безпомощност, гняв и обида, това са най-честите храни, които консумират психологическите манипулатори и които отслабват вашите защитни жизнени сили.

За да може човек да създаде защитна психологическа стена срещу ежедневните атаки на лошите хора, трябва да запомним три основни принципа и те са: никога да не се предоверява сляпо и да не се оставя да му внушават лъжи; никога да не губи почва под краката си и никога да не се съмнява в това, че е специален, важен и красив!

Не позволявайте на никого да отнеме вашата енергийна сила, самоуважение и добра преценка, относно всички положителни качества, с които сте заредени.

Успех!

Виж още