Десет суеверия за обувките, за които никога не сте чували

  • Сподели:
Десет суеверия за обувките, за които никога не сте чували

Тези стари поверия са пряко свързани с обувките и може би най-вече с тяхното съприкосновение със земята, на която векове наред се е преписвала магическа божия сила. Старите хора са вярвали, че в обувките се крие някаква специална сила, която има способността да променя съдбата ни и да ни насочва по верните пътища. Повечето суеверия са свързани с минали вярвания, които българите стриктно са следвали с една единствена цел и тя е, да се предпазят от неприятности и отрицателни явления върху живота си.

Разберете кои са тези стари суеверия, за които може би никога не сте чували, но които и до днес старите хора се опитват да спазват стриктно за да могат да внесат мир и хармония в дните си.

1. Ако искате да забравите изминало тежко и болезнено събитие от вашия живот, трябва да хвърлите стара обувка през лявото си рамо!

2. Когато не сте платили дадени обувки или те са откраднати, не само ще скърцат, докато ги носите, но ще ви причинят много болка и тежки рани!

3. Ако страдате от безсъние избягвайте да поставяте пантофите си с връх сочещ към вратата!

4. Ако искаме да се предпазим от тъмни сили и зли демони, трябва да поставим обувките си под спалнята!

5. Подарената обувка към сродната душа разкрива, че скоро във връзката им ще настъпят конфликти, дори може и любовта да се изпари!

6. Има суеверие, което гласи, че на погребение не се чистят обувките, защото ако човек го направи, съществува голяма вероятност скоро да се пренесе в отвъдното!

7. Преди много години хората са вярвали, че златната монета поставена в обувките на младоженците ще им предвещае здраво семейство, щастие и изобилие!

8. И до днес повечето хора вярват, че покойникът трябва да бъде изпратен по вечния си път с обувки, тъй като те са билета към райските порти!

9. Никога не поставяйте току-що закупени нови обувки върху масата, защото това предвещава някакво сериозно изпитание свързано с вашето здраве, например падане или пък счупване на крайник!

10. Когато искаме на наш близък да му върви по вода в предстоящото начинание, трябва след като е излязъл пред външната врата, след него да захвърлим стари обувки, като това правило важи и за всяко ново начало в живота ни, например сватба, завършване или стартиране на нова работа!