Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Дева

  • Сподели:
Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Дева

Елемент – Земя
Управляваща планета – Меркурий
Щастливи цветове – бежово, жълт и сив
Късметлийски ден – сряда
23 август – 22 септември
Личностни черти
Слаби страни – критични към себе си и към останалите хора, педантични, сприхави, неспокойни и срамежливи. 
Силни страни – трудолюбива, грижовна, лоялна, практична, мила и аналитична.
Девата харесва – чистотата, реда, животните, здравословната храна и природата.
Девата мрази – да дава пари назаем, да прави услуги и грубостта под всякакви форми. 

Мистични създания
Девата е една от най-прозорливите и педантични зодии, вманиачена по детайлите на нея нищо не може да ѝ убегне. Тази земна зодия е грижовна, състрадателна и човечна, силно отговорна и съпричастна към чуждите неволи. Девата е знак, който не обича случайността и не вярва в чудесата, по-скоро държи на простия принцип ''каквото човек си посади, това и ще пожъне'', нито повече, нито по-малко от това. Въпреки че е чувствителна и всеотдайна Девата зорко следи да не разкрива сърцето си пред останалите, просто за да не бъде наранена. Много често този знак остава неразбран от другите хора и това се случва не защото не успява да се изрази правилно, а защото дава приоритет на разума, пред емоциите и силните чувства. Този знак има склонността да подхожда към всичко, като към нещо ново и непознато до сега с доза съмнение и едно наум. Обикновено Девата никога не прави първата крачка към някого, а изчаква той да поеме инициативата.

Непредсказуеми бойци
Консервативни, организирани и педантични Девите не понасят безпорядъка и хаоса, дори нещо повече, липсата на ред може да влуди този знак и директно да го изкара извън кожата му. Изключително грижовни и всеотдайни те постоянно се тревожат, че може би са пропуснали да направят нещо важно. 
Под прякото  въздействие на Меркурий този знак има силно развито чувство за изразяване и писане, което от своя страна прави много лесна комуникацията с този земен знак. Девата всячески се стреми да бъде достойна, привлекателна и интересна в очите на другите, без да се нуждае да стои под прожекторите тя успява да блесне със своята силна енергия и доброта. 

Духовни спътници
В любовта този знак се нуждае от изслушване, подкрепа, сигурност и комфорт, а когато ги получи Девата просто се оставя да се движи по течението на връзката. Този знак изпитва силна трудност да изразява директно своите чувства, но най-добре успява да ги разкрие, чрез мили и романтични жестове, които могат да разкрият нейните емоции. Девата е знак, който мрази случайността и така стоят нещата, когато стане въпрос за мимолетни и безсмислени връзки. Тя по-скоро търси нещо много по-възвишено, стойностно и дългосрочно, вместо безброй ненужни авантюри, в които Девата не може да открие никакъв смисъл. 
Този знак е склонен да има по-малко сексуални партньори, но пък стойностни хора, на които може да разчита и да може да разкрие сърцето си.

Виж още