Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Телец

  • Сподели:
Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Телец

Дати 20 април - 20 май
Елемент - Земя
Късметлийски Цвят - зелен, розов
Щастливи Дни - петък, понеделник
Управляваща планета: Венера
Най-добра съвместимост с другите зодии - Скорпион, Рак
Щастливи числа - 2, 6, 9, 12, 24
Силни страни - Надежден, търпелив, практичен, отдаден, отговорен, стабилен.
Слабости: Упорит, собственически настроен, безкомпромисен.
Телецът харесва -  Градинарство, вкусна храна, приятна музика, романтика, висококачествени дрехи и работа, която изисква физически труд.
Телецът не харесва - Внезапните промени, усложненията, несигурността от всякакъв вид.

Мистични създания
Телецът е практична и добре обоснована зодия, която цени плодовете на своя труд. Телците имат силно желание да бъдат заобиколени от любов и красота, именно заради това са силно привлечени от материалния свят и физическите удоволствия. Индивидите, родени под този знак, са чувствени, тактични и разумни, отдаващи голямо значение на докосването и вкуса, като свои основни сетива. Известни са също като стабилни и консервативни, което ги прави едни от най-надеждните знаци на зодиака. Телците са отдадени на избора си и ще издържат, докато достигнат точката на лично удовлетворение.

Непредсказуеми бойци 
Телецът има обоснована, практична и реалистична перспектива. Всъщност хората родени под този земен знак имат талант да правят пари и да се придържат към дългосрочните проекти, в които виждат бъдеще. Тяхната решителност и ангажираност често се бъркат с инат, но те просто имат силно чувство за отговорност. Телецът може да създаде бързо работни приятелства, дългосрочни връзки и здрави партньорства, тъй като родените под този знак винаги се стремят да бъдат до хората, които обичат, както и да ги закрилят. На моменти тяхната земна природа може също да ги направи прекалено покровителствени, консервативни или материалистични, тъй като възгледите им за света са повлияни предимно от желанието им за финансова стабилност.

Духовни спътници
Венера е управляващата планета на Телец, която влияе върху тяхната любов към красотата, привличането, удовлетворението, креативността и благодарността. Тази нежна природа ги прави страхотни готвачи, градинари, любовници и художници. Телците са лоялни и не обичат внезапни промени, критика или чувство за вина. Донякъде те са зависими от другите хора и най-вече от техните емоции. Въпреки всякакви емоционални предизвикателства, хората от зодия Телец имат дарба да предоставят практичен глас на разума в хаотични и нездравословни ситуации.
Търпението е ключово, когато става въпрос за връзка с Телец. Те са изключително чувствени и ценят докосването, обонянието и всички приятни сетива, но също така се нуждаят от време, за да създадат безопасна среда и да се отпуснат по време на сексуални контакти. Когато развият достатъчно интимност с любим човек, те може да станат малко прилепчиви и нуждаещи се, но все пак се опитват да държат емоциите си под контрол, като разчитат на практични разсъждения, докато приемат промяната и инициативите на партньора си.

Телците обикновено избират дългосрочни партньори от социалната си среда, които могат да отговорят на техните интелектуални нужди и очакванията на семейството и близките им приятели. Те държат на традиционните ценности и практичните аспекти на живота, така че рядко избират партньори, които не отговарят на основните очаквания на тяхното възпитание. Телците често показват и получават внимание, чрез подаръци и материални неща. Въпреки това, ако се придържат твърдо към своя морален кодекс и отказват да бъдат авантюристични или да изследват табута, те могат да се наистина да се разочароват. 
Телците често изпитват чувство на безпокойство, сякаш нещо непрекъснато им напомня за миналото щастие и те могат да се оттеглят в собствения си свят, чувствайки се самотни и откъснати от истинската си същност. За да намерят любов и щастие, хората от зодия Телец трябва да пътуват по света, да променят перспективата си или да направят корекции в своята система от вярвания и ценности.

Виж още