Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Близнаци

  • Сподели:
Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Близнаци

Елемент - Въздух
Щастлив Цвят - светло-зелен, жълт

Късметлийски ден - сряда

Управляваща планета: Меркурий

Най-добра съвместимост - Стрелец, Водолей

Щастливи числа - 5, 7, 14, 23

Близнаци (21 май - 20 юни)

Личностни черти на зодия Близнаци
Силни страни - Нежен, привързан, любопитен, адаптивен, способност за бързо учене и обмен на идеи.
Слабости - нервен, непостоянен, нерешителен.

Близнаците харесват - музика, книги, списания, разговори с почти всеки, кратки пътувания.

Близнаците не харесват - самотата, затвореността, повторенията и рутината.

Мистични създания
Близнаци е зодия, която представлява две различни личности в една, което ги прави изразителни и бързи. Те са общителни, комуникативни и винаги готови за забавление, но внезапно могат да станат сериозни, замислени и неспокойни. Тяхното любопитство към света няма граници и често се чувстват, сякаш нямат достатъчно време да преживеят всичко, което искат да видят.
Като въздушен знак, Близнаците са свързани с всички аспекти на ума, заедно с Везни и Водолей. Меркурий управлява този знак, представляващ комуникация, писане и движение. Хората, родени в зодия Близнаци, често се чувстват така, сякаш им липсва другата половина, постоянно търсят нови приятели, ментори, колеги и хора, с които да се ангажират. Със своя променлив и отворен ум, Близнаците се отличават в творчески области, като писане и журналистика, а също така блестят в търговията, изкуството и отборните спортове. Близнаците са многостранни, любознателни, обичащи забавленията и родени с дълбоко желание да изпитат всичко, което светът може да им предложи.

Духовни спътници 
Близнаците няма да се поколебаят да дадат живота си за брат, приятел или любовник защото едни от най-цените неща за тях са свързани, именно със здравето и щастието на близките им хора. Обикновено този знак възприема комуникацията и вербалния контакт, като нещо изключително важно, по-важно, дори и от физическата близост. Това е причината този знак винаги да е готов за интелектуално предизвикателство, а когато намери някой, който може да се мери с неговата енергия и интелект, Близнакът започва да се чувства напълно цялостен. Истината е, че Близнаците се нуждаят от вълнение, разнообразие и страст във връзките си и могат да прекарат много време в търсене на другата си половина.
Любознателни и винаги готови да флиртуват, Близнаците могат да прекарват много време с различни любовници, докато намерят правилния, който да отговаря на техния интелект и енергия. Всъщност Близнаците изпитват силна нужда от подкрепа, взаимност и внимание, а когато намерят правилния човек - любовник, приятел или някой, с когото да говорят, комбинирани в едно - те ще бъдат верни и решени да съхранят тази връзка във времето.
Най-голямото предизвикателство за любовния живот на всеки Близнак е, да намери трайни емоционални връзки, особено когато остарее и осъзнае, че вече се намира в ''повтарящ се режим'' на повърхностни или разочароващи връзки.

Непредсказуеми бойци
Личността на Близнаците не позволява голяма дълбочина, тъй като те са на мисия да разпространяват информация, а не да ровят в нея и да разкриват грешки, недостатъци или решения. Близнаците могат да направят резки завои, оставяйки онези, които ги обичат, но има партньори, които могат да бъдат в крак с тях и да изградят любяща основа с течение на времето. Родените под този въздушен знак хора обичат да прекарват много време със своето семейство и близки, защото само по този начин успяват да се заредят с нужната енергия, за да покоряват всеки връх в живота си.