Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Рак

  • Сподели:
Духовни спътници, непредсказуеми бойци и мистични създания – Зодия Рак

Качество - кардинален знак
Късметлийски ден - понеделник, четвъртък 
Щастлив цвят - бял
Управляваща планета - Луна
Най-добра съвместимост - Козирог, Телец
Щастливи числа - 2, 3, 15, 20

Рак (21 юни - 22 юли)
Личностни черти на зодия Рак
Силни страни - упорит, с голямо въображение, лоялен, емоционален, симпатичен, убедителен.
Слабости - мрачен, песимистичен, подозрителен, манипулативен, несигурен.
Ракът харесва - изкуството, домашните хобита, почивката близо до вода, да помага на близките си, както и вкусната храна споделена с приятели.
Ракът не харесва – непознати хора, всякакви критики към него, както и да разкрива личния си живот. 

Мистични създания
Ракът е зодия, която е дълбоко интуитивна и сантиментална, което го прави един от най-предизвикателните знаци за опознаване в Зодиака. Раците са силно емоционални и чувствителни и дават приоритет на въпросите, свързани със семейството и дома. Хората носещи тази зодия са изключително лоялни и съпричастни към болката и страданието на другите. Като воден знак, точно като Скорпион и Риби, Ракът се ръководи от своите емоции и сърце като на моменти може да изпитва известни трудности при вписването си в заобикалящия го свят. Управлявани от Луната, техните вътрешни мистерии се задълбочават от фазите на лунния цикъл, създавайки мимолетни емоционални модели, които често са извън техния контрол. Като деца може да им липсват механизми за справяне и защита от външния свят, а това е и причината Раците да се нуждаят от много грижи и разбиране, за да могат на по-късен етап в живота си да се ориентират правилно към своето успешно бъдеще. 

Непредсказуеми бойци
Смелият боец, както понякога наричат Рака, е същество, изпратено на тази земя с по-велика цел. Въпреки това, хората родени под този знак често не са наясно със собствените си положителни качества и могат да застрашат личният си комфорт в служба на нечия ''лесна кауза''. В действителност, Раците знаят накъде отиват, но понякога се оказва, че се насочват в грешната посока, а това се дължи на ненаучените до момента уроци, както и на липсата на вяра в собствените им възможности.  

Духовни спътници
При липса на търпение или любов, Раците могат да изпитат огромни промени в настроението, като например -  егоизъм, самосъжаление или манипулация. Когато някой има нужда от помощ те винаги се отзовават, а когато ситуацията излезе извън контрол, Раците предпочитат да избягват конфликтите, като почти никога не се възползват от директна конфронтация, вместо това предпочитат да избягват тези, които изглеждат по-силни или по-могъщи от тях. Когато са в мир с житейския си избор, представителите на Рака са най-щастливи, заобиколени от любящо семейство и хармоничен домашен живот.
Раците са емоционален знак и това е причината чувствата да имат огромно значение в техните взаимоотношения. Хората родени под този знак са нежни и грижовни, често показват своята чувствителност към света, без да обмислят потенциала за нараняване. В своите партньори те търсят някой, който може да ги разбере, чрез невербална комуникация. Раците никога няма да поддържат връзка с повърхностни, нестабилни или ненадеждни партньори.

Липсата на инициатива, която проявяват хората от зодия Рак, може да ги затрудни да развият пълноценен сексуален живот, освен ако не намерят партньор, който може да им осигури усещане за спокойствие, защита и емоционална свобода. Раците са всеотдаен знак, който може да направи нездравословни компромиси, за да поддържа образа на щастливо семейство и в резултат на това може да избере партньори, които са егоистични или злоупотребяващи с неговото доверие. Споделянето на отговорности и изграждането на съвместен живот с партньора им е източник на сигурност за тях и те са готови да направят следващата стъпка в живота, независимо дали това включва създаване на семейство, нова работа или изчистване на остарели или вредни взаимоотношения.
Въпреки че ценят традиционните ценности и силно желаят да имат брак, семейство и деца, Раците могат да бъдат подведени от хора, на които се възхищават и на които имат доверие. Състраданието, подкрепата и разбирането, които Раците дават на близките си, никога не трябва да се приема за даденост или те ще дадат да се разбере, че не сте подходящ за тях в дългосрочен план.

Виж още