Какво трябва да знаете за зодия Овен – груб, инатлив и упорит

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Овен – груб, инатлив и упорит

Зодия Овен
21 март – 20 април
Огнен знак
Кардинален
Управляваща планета - Марс

Грубовата му външност, често пъти ни навежда на мисълта, че този човек е безсърдечен и студен, но това никак не се доближава до истината, тъй като типичния Овен е прикрито чувствителен, дори и на външен вид да не му личи, че се е трогнал особено, вътрешно той изгаря от емоции. 
Овенът е знак, който определено не е надарен с търпение, нито пък с позитивна мисъл, спрямо бъдещето, той по-скоро предпочита да бъде подготвен за всички онези препятствия, които биха му попречили да достигне до целите си, вместо да слага розовите очила и да се изолира напълно от реалния свят. 

Откровен, категоричен и директен, той не само, че не може да си премълчава, но в повечето случаи и не иска да го направи, тъй като предпочита да си излее цялата душа, след което да започне на чисто, като е премахнал горчивината от себе си. Повечето хора го смятат за хладнокръвен и дори неприспособим към нормалния свят, но в действителност, този зодиакален знак е изключително силен и се вписва единствено там, където усеща позитивна енергия и сърцати души. 

Овенът мрази лицемерните и двулични хора, тъй като в неговата природа е заложено да бъде директен и на всяка цена да сподели мислите и чувствата си, независимо, че може да нарани човека до себе си по такъв смъртоносен начин, че да го запомни за цял един живот. Неговият инат често пъти граничи с лудост, тъй като, когато един истински Овен се запъне и 1000 човека зад него, няма да успеят да го поместят, а това се дължи донякъде и на силната му воля, която не му позволява никога да се отказва, дори тогава, когато види, че няма никакъв шанс да постигне желаното, той ще се амбицира още по-силно и ще помете всяко препятствие по пътя си към целта. 

Този знак е един от силните знаци в Астрологията, свързан с човешката воля, усърдие и твърдост с която успява да си набави най-необходимите жизненоважни сили, които ще го издигнат над останалите животни и ще го направят водач на стадото. Непримирим и арогантен, търсещ винаги истината, той успява да разбърка всичко около себе си, след което съвсем прилежно е готов да предложи помощта си в подреждането на хаоса. Овенът е знак надарен с много енергия, която му позволява да практикува различни занимания и никога да не спира да се надгражда и развива. 

Ентусиазиран, освободен, недипломатичен, упорит, необуздан, импулсивен, директен, груб и дори егоцентричен, той успява да събере в себе си най-силните качества, които са необходими на човек, за да изпъкне и да излезе на повърхността. Всички качества, които притежава този огнен знак са събрани, според мистичната схема олицетворяваща силата, постоянство и човешкия дух, който никога не се предава и не угасва.