Как подсъзнанието движи цялото ни съществуване

  • Сподели:
Как подсъзнанието движи цялото ни съществуване

Подсъзнанието е този важен информационен поток, който кара човек да предприема определени действия и да се насочва в някаква посока. Именно той е движещия мотор на нашето съществуване и избира пътеките, по които човек преминава. Начинът, по който се чувствате е съвкупност от вашите подсъзнателни мисли, които всъщност образуват огромен процент от настроенията и действията ви, именно те са контролиращата част в живота ви. Затова е много важно да владеем своите емоции и да не позволяваме на тъмните мисли да обладават съзнанието ни, защото веднъж направим ли го, ще навлезем в омагьосания кръг на разочарованието, страха и болката. 

Човешката същност се изгражда от сбора на нашите убеждения, мисли, идеи, емоции, както и душевното ни усещане. Замислете над това, че когато имате лош ден и нещата не вървят по най-добрия начин за вас, в съзнанието ви директно започват да нахлуват някакви притеснения, страхове и силна тревожност, които пречупват спокойствието и го превръщат в неопределим страх, който стопира огромен процент от конструктивните действия и така блокажа, в който попадате, започва да се отразява директно върху начина ви на живот. 
Лошите подсъзнателни мисли запушват чистата енергия и ни карат да се чувстваме нещастни, те влияят над нашите емоции и ни превръщат в техни вечни заложници!

Всеки може да избяга от тези тревожни етапи, когато осъзнае силата на своето подсъзнание и започне да контролира онези мисли, които не са продуктивни и онези страхове, които го дърпат назад. Веднъж получил контрола над своите мисли, човек придобива свръх мощна вътрешна сила, която го кара да повярва в себе си и да се почувства много по-различно: по-щастлив, по-млад, по-уравновесен, по-успешен. 
Красотата на човешкия живот се крие именно в начина, по който възприемаме света около нас и по начина, чрез който контролираме негативните мисли и не ги допускаме да преминат в съзнанието ни.

Когато човек се чувства добре зареден с енергия и е вдъхновен да опознава света, той не само че изглежда по различен начин, но и започва да се чувства духовно освободен от всички тревоги и страхове, които са насочвали подсъзнанието му към самоунищожение. Всеки човек знае какво е най-добро за него, но истината е, че ако не се постарае да поработи върху себе си, изграждайки силна психика и чисто подсъзнание, той няма да получи възможността да живее нормално и да бъде щастлив от това, което вижда в огледалото, както и от бъдещето си, което така целеустремено и съсредоточено гради частица по частица.  

Духовната мъдрост и вътрешната сила идват в моментите, в които сме успели да изчистим съзнанието си от неприятните спомени, черните мисли и всичките си страхове. Именно тогава ние вече сме получили контрола над своето подсъзнание и можем да избираме пътя, по който ще се движим занапред.