Няколко начина да се отървем от стреса 

  • Сподели:
Няколко начина да се отървем от стреса 

В днешно време една от най-честите причини за възникването на здравословни проблеми при повечето хора е именно стресът, на който са подложени ежедневно. За да можем да не прегреем напълно е важно да отделяме по няколко минути на ден, в които да прочистим своите мисли и да се заредим с нови сили. Един от методите е свързан с регулиране на дишането, а другият с масажи, които имат за цел да ни накарат да се отпуснем и свалим цялото напрежение. 

Сън
Добрият сън е особено важен за качеството ни на живот и за това как в действителност се чувстваме, а когато той липсва и започнем да страдаме от безсъние, постепенно започват да се отключват и други проблеми свързани с напрежение, постоянна умора и липса на енергия. Затова е изключително важно човек да си взима нужната доза сън, за да може да презареди отново своите сили и да се почувства готов за новите начинания и предизвикателства, които му предстоят. 

Музика
При огромен процент от хората, музиката успява да действа положително върху тяхното настроение и тонус. Добрата музика внася цвят в живота ни и ни дава усещането, че светът е по-прекрасно и спокойно място, в което без проблем можем да мечтаем, фантазираме и да планираме своето успешно бъдеще. Релаксиращата музика има способността да влияе положително на нервната ни система и да повдига както духа, така и настроението ни.

Правилно дишане
В много източни култури залагат, именно на този метод за прочистване на мислите. Правилното дишане, освен че е ключът към контрола на нашето тяло, но и на духът ни, както и на начина, по който се чувстваме, затова е важно да се научим да дишаме правилно, като успеем да намерим най-подходящите техники за нас самите, а най-простата техника се състои в регулирането на дишането, за нея е нужно да поемем бавно и дълбоко въздух, като броим до 6, след което много бавно да издишаме, докато през това време броим до 9.
Това упражнение можем да повторим 6-7 пъти, след което трябва да се отпуснем напълно и да пречистим съзнанието си.

Масаж
За да можем наистина да се отпуснем качествено и да се отървем от напрежението на първо място, трябва да изчистим негативните мисли от своето съзнание и да ги заменим, с такива от които се чувстваме щастливи, след което е важно да се настаним удобно и с кръгови движения да започнем да масажираме задната част на главата в областта на тила, като през това време си мислим за нещо хубаво, което предизвиква положителни емоции в нас.

Този масаж ще можем да свалим натрупалото се напрежение през деня, а за още по-добро действие можем да го практикуваме във ваната, като междувременно сме избрали ароматни свещи, които ще ни помогнат да се пренесем на по-приятно място.