Какво трябва да знаете за зодия Дева – критична, лицемерна и отмъстителна

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Дева – критична, лицемерна и отмъстителна

23 август – 22 септември
Управляваща планета – Меркурий
Земен знак

На пръв поглед, този земен знак изглежда някак несигурен, вглъбен в детайлите, превзет и критичен, но всички тези страни са само една външна обвивка, която Девата е успяла да изгради около себе си, за да не бъде наранена от останалите. В действителност тази зодия е особено чувствителна, проницателна, трудолюбива, прилежна, жалостива и добра, но всички тези прекрасни качества човек може да усети тогава, когато този земен знак го допусне близко до себе си.

Повечето хора, които имат честта да работят с представители на зодията, откровено ще ви кажат, че Девите са маниакално подредени, имат поглед към дребните детайли и притежават едно съвършено качество и то е да изпипват работата си докрай, независимо, колко време ще им коства да го направят.
Девата е един от малкото зодиакални знаци, които се стремят на всяка цена да запазят добрия тон, дори и за целта да е нужно да поукрасят или спестят част от истината, те ще го направят, за да потушат разрастващите се скандали, но това е и причината в очите на другите да изглеждат някак лицемерни и така, сякаш воюват на няколко фронта, без да имат ясна позиция и без да следят обстановката. В действителност те са изключително проницателни и имат силно развита интуиция.

Подредени, организирани естети, които усърдно се стремят да спазват правилата и да въдворяват ред там, където той липсва. Когато някой човек нанесе дълбока обида на този земен знак, той ще го помни дълго време и при всеки удобен случай ще споменава за своето голямо огорчение, но никога няма да действа извън правилата и дори, да се опита да отмъсти, Девата след секунди вече ще е съжалила, че го е направила, защото трудно може да действа извън природата си. Чувствителна и скромна - човек винаги може да сподели всичко с нея, въпреки че почти винаги я сърби езика, особено когато е научила нова клюка, тогава трудно се въздържа да не я изкрещи пред всички.

Въпреки всичко това, Девата е от знаците, които са изключително състрадателни и грижовни, именно поради тази причина не би обърнала гръб, нито на човек, нито на животинка, която има нужда от някаква помощ. Ако познавате представители на тази зодия, можете да бъдете сигурни, че те ще ви бъдат верни приятели и в най-тежките моменти от живота ви.