Какво трябва да знаете за зодия Риби –потайни, безволеви и песимистични

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Риби –потайни, безволеви и песимистични

19 февруари – 20 март 
Управляваща планета – Нептун
Воден знак

В очите на останалите зодии, този знак изглежда изключително прикрит, безхарактерен и дори лицемерен, но истината е, че под влиянието на своята управляваща планета Нептун, Рибите всячески се стремят да запазят своето лично пространство и то с единствената цел, да не бъдат наранени от останалите. Чувствителната природа както и фактът, че този воден знак е много уязвим са причините поради, които Рибите са изградили една невидима барикада около себе си, която не позволява на другите хора да разгадаят техните най-съкровени тайни.

Тази зодия определено не се гордее със своите амбициозни стремежи, тъй като такива при нея почти винаги липсват, защото когато Рибите усетят, че нямат възможността да се справят с дадена задача просто я оставят на страни, вместо да влагат прекалено много усилия в кауза, която смятат за загубена, това е и причината околните да ги смятат за безволеви, но истината е, че Рибите предпочитат да не губят времето си в неща, които не са им присърце. 

Рибите не обичат конфликтите, това е и причината повечето хора да ги смятат за двулични, но истината е, че те предпочитат да тъкат на два стана, отколкото да всяват раздор в обстановката. За тях няма проблем да бъдат и от двете страни на морето, тъй като бързо ще се опитат да влезнат под кожата на капитана със своето мило излъчване и галещи думи. 

За този знак е нормално да вижда чашата на половина празна и да страда искрено от този факт, но това определено не означава, че никога няма да я види и от друг по-позитивен ъгъл. Рибите предпочитат да бъдат подготвени за неприятните ситуации, вместо след това да им идват изневиделица и още повече да объркват техните планове. Истината е, че те лесно овладяват по-напрегнатите ситуации, но това което ги спъва в живота, е тяхното лутане и неспирно колебание, което ги кара да се чувстват почти винаги не на мястото си.

За тях е по-трудно да се радват на дребните неща, защото осъзнават, че има по-ценни елементи, над които човек трябва да се съсредоточи и те по-скоро са свързани с духовното и мистичното. Онова, което повечето хора не разбират и не успяват да открият през целия си живот. Знакът на Рибите е най-чувствителният и вълшебен знак, носещ тайнствена природа и много вълшебна красота около себе си.